LÄS OCKSÅ: Här är kammarrättens besked om hallstudien

– Med några mindre korrigeringar uppfattade jag det som att man skulle kunna kopiera den till Motala, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne. Det tillkommer förvisso byte av kylanläggningen, men det måste göras oavsett om vi spelar ute eller inne. Byggs det en hall måste också byggnaden för omklädningsrum, kansli och vaktmästarutrymmen rivas, på grund av en stor ek i andra änden av området som gör att hallen måste komma närmare Idrottsparken.

Under veckan var en delegation på nio personer från IFK Motala, kommunen och ett företag som projekterar byggnationer på plats i Söderhamn.

Artikelbild

– Det här är den senaste hallen som byggts färdig och en förhållandevis enkel variant med fyra isolerade väggar och tak och en läktare för ungefär 1 500 personer. Där uppe kallar man den inte bandyhall utan "väderskydd för bandy" och det är ju precis det man behöver. Ett skydd för blåst, regn och snö.

Beckne berättar att man också gjort en investering för att skapa ett system som återvinner den energi som går ut från hallen.

– Den värmer idag upp flera byggnader intill i området, som simhall och sporthall.

Hallen är byggd rakt över den befintliga bandyplanen och man har inte valt att byta ut grusbädden mot en betongplatta, för att hålla nere kostnaderna.

– Man lyckades också bygga den här väldigt snabbt, på bara 28 veckor. SM-veckan arrangerades i Söderhamn 2017 och när den var slut den 15 mars satte man igång och hade sen hallen klar till den 1 oktober.

Resan gjordes på initiativ från IFK Motala.

– Det är ju den här typen av hallar som byggs just nu, enklare varianter för 50-60 miljoner men med fiffiga lösningar. Idag byggs inga arenor likt de i Lidköping, Vänersborg eller Sandviken för hundratals miljoner.

Efter valet är det politiska läget i Motala osäkert och tidigare har bland annat Moderaterna sagt blankt nej till att bygga en hall.

– Vi har en bra dialog även med den blåa sidan också och jag är säker på att de kommer att inse värdet av att hitta en bra lösning för Motalas enda elitlag.