Om man ögnar igenom den EM-trupp som förbundskaptenen Daniel Ellerman tagit ut märker man direkt vilken dominans det är av Västersspelare. Faktum är att Västers är den enda klubben med mer än en representant till Para-EM, och då är det hela fyra spelare. Dessutom är ledarna Daniel Ellerman och Robert Svanberg från Västers med.

– Det är ju kul. Både för egen del och även att Västers är så pass representerade, säger en av spelarna, Alexander Öhgren som också har en del i att Motalaklubben blivit så dominant.

– Jag och Daniel Ellerman drog igång den här satsningen med Team Motala 2014. Vi ville samla parapingisen för att skapa bättre förutsättningar. Både för att toppa och bredda. Det här har gjort att vi fått möjlighet till att träna och ha läger ihop. Jag tror det är en bidragande faktor till framgångarna vi haft i mästerksap och som nu i kvalificeringen till mästerskap.

Spelarna som ska vara med är Daniel Gustafsson, Alexander Öhgren, Emil Andersson och Linus Karlsson. Den sistnämnde har en hälseneskada som gör att det är oklart om han kan komma till spel.

– Det är ju det rutinerade gänget som har varit med på VM bland annat och nått framgångar, säger Öhgren.

Målet är att slåss om medaljerna på EM.

– Alla vi från Västers som åker dit har ambitionen att ta medaljer. Alla är topp tio på världsrankingen och har medaljer från tidigare mästerskap. Vi ska kunna ta medalj både i singel och lag, så det är målet.

Mästerskapet äger rum mellan den 16:e och 21:a september. Det gäller för Alexander och de andra spelarna att vara noggrann i förberedelserna fram dit.

– Jag och Daniel Gustafsson ska till Tokyo snart för kval till paralympics. Det blir en bra genomnkörare. Det är ett jämnt och starkt startfält så jag ser fram emot några bra matcher där. Sedan har vi lite läger i Köping i augusi och Helsingborg strax före. Det blir att finslipa formen nu, träna och tävla så förnuftigt som möjligt så man är förberedd.

Att EM kommer spelas på svensk mark, i Helsingborg gör att det kittlar lite extra.

– Vi hoppas på bra stöd från läktarna. Att pingissverige samlas och passar på att uppleva ett paramästerskap med alla typer av funktionsnedsättningar och spelare från alla möjliga länder.