Vätternrundan vill köpa hallnamn

Vätternrundan lockas av den fina reklamplatsen utmed riksväg 50. Därför vill cykeljätten köpa namnet på Team Sportia-hallen.

Team Sportia-hallen får nytt namn och Vätternrundan vill köpa det. Inget namnförslag ännu dock. Men reklamplatsen utmed riksväg 50 lockar.

Team Sportia-hallen får nytt namn och Vätternrundan vill köpa det. Inget namnförslag ännu dock. Men reklamplatsen utmed riksväg 50 lockar.

Foto: Jens Bollius

MTB2019-09-04 20:36

 – Inget är klart. Vi har gjort en ansökan och väntar på respons. Men vi vill gärna se att Motala kan dra nytta av Vätternrundan ännu mer. Team sportia-hallen är ett landmärke, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Finns det något namnförslag på vad hallen ska heta? Kanske Vätternrunda-hallen? Eller någon sade "Cykelstället"?

– Nej, vi har inget förslag än. Men det finns ju orter där namn går igen, som i Mora och som i Karlskoga där mycket heter Nobel, säger Smith Svenstedt.

Vätternrundan känner behov av att visa upp sig som en stor del av Motala och nu finns det inte längre några fasta infartsskyltar. De är digitala och visar aktuella evenemang respektive vecka.

Med det finns ett behov att visa upp Vätternrundan året om och det ges möjlighet på multihallen som i tio år hetat Team Sportia-hallen.

Enligt vad Sporten erfar är summan som diskuteras, som det kostar att köpa hallnamnet, 200 000 kronor för fem år. Ulrika Smith Svenstedt vill inte kommentera summan och det vill inte Moderaternas Mark Henriksson, bildningsnämndens ordförande, heller.

Henriksson bekräftar bara att Vätternrundan vill köpa namnet och att frågan diskuteras inför nämndsammanträdet den 17 september.

För Vätternrundan är det annars mycket jobb nu inför det tredje Vättern bike games som arrangeras i Bondebacka den 14 september. Klart där är att Cykelvasans vinnare Emil Lindgren kommer att vara med i lagtävlingen i mountainbike. En lagtävling som i fjol hade 50 lag och nu är det över 75.

–  Vi tror att vi kan komma upp i 90 lag, vilket är jättebra. Varumärket börjar sätta sig, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Karta: Team Sportia Hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!