– Jag fick en känsla av att något var fel och då vågade jag inte fortsätta. Jag har kört sönder så många bilar genom åren, som har kostat så mycket pengar. Nu ville jag inte riskera något, säger Mjölbyprofilen.

Boxholmsbon Björn "Nalle" Johansson sålde nyligen sin veteranbil, sin Opel Ascona från 1981. Nu har han i stället en Ford Fiesta R2 från 2011 i garaget, en bil som han satsar igen med i vanliga rallytävlingar.

LÄS MER: "Nalle", 66, satsar i ny bil

I helgen var det dags för första åket i Simrishamn, en deltävling i sydsvenska rallycupen. Det var ett test ihop med kartläsaren Håkan Lindh.

Det gick bra första sträckan för Mjölbyekipaget, trots ovana och att det blev lite tidsödande backning i ett vägskäl. Men det var i början av andra sträckan som "Nalle" tyckte sig höra något ljud, något kändes inte rätt.

– Vi har ju inte haft möjlighet att provköra bilen något, säger han.

Några dagar efter tävling har dock Johansson fortsatt inte hittat något fel på sin nya bil.

– Jag går igenom grejerna grundligt, säger han.

Nästa start är planerad till 27 april då Silverratten körs i Älmhult. Även det en tävling i sydsvenska cupen.

För Björn "Nalle" Johansson blir det sedan en fortsättning med sin Ford Fiesta R2 hela säsongen, vilket betyder flera deltävlingar i svenska rallycupen. Bland annat vill han starta i både Linköpings SM-rally och Marknadsnatta i Skänninge i höst.

Redan nu på söndag körs Skänningeknixen i centrala Skänninge, men då startar inte Kvarnvingarnas ess.