Slopestyle får stryka på foten när Vättern bike games flyttar från Dunteberget till Bondebacka. Men hisnade trick på cykel kommer det bjudas på. För förra årets succé halfpipe BMX finns med även i år.
– Vår disciplin är ju inte lika vindkänslig som slopestyle. Vi är ju inte lika länge i luften. Sen är ju fördelen med vår sport att det är relativt lätt att bygga en halfpipe och att publiken kan komma riktigt nära, säger Jacob Nedler.

Uppsalakillen Nedler är Sveriges stora stjärna i sporten och vann i fjol Vättern bike games i överlägsen stil och hänförde då åskådarna med sina trick i halfpipen. 
–  Det var verkligen grymt att vara med då. Trots att vi inte var så många som tävlade så blev det en bra tävling och en riktigt bra show. Jag tror det kan bli ännu bättre nu för nu är vi ju fler som kommer att tävla, säger han. 

När SM i freestyle BMX kördes för två veckor sedan så infriade Nedler favoritskapet och tog hem guldet. På Vättern bike games får han nu sällskap av bland andra  Axel Parke och Adrian Malmberg som gjorde honom sällskap på prispallen då. 
– Så de som kommer i år är ju sjukt bra. Men jag ska göra allt jag kan för att försvara min titel. Jag kommer absolut ge de som kommer och tittar en så bra show som det bara är möjligt, säger Nedler.
Hur spektakulära trick han kommer bjuda på i år menar han till stor del hänger på publiken.
–  Jag tror jag talar för alla som ska åka när jag säger att det går bättre ju fler det är som tittar. Då blir man ju grymt peppad.