Stina Nilsson är ingen skidåkare som brukar använda stora ord om sig själv, men resultaten från sprinttävlingarna i världscupen den här säsongen talar för sig själva. I Lillehammer bröt svenskan visserligen staven och i Davos ramlade hon - men bortsett från de fadäserna har Nilsson varit hundraprocentig med segrar i Ruka, Val Müstair och Falun.

Läge för en ny seger i lördagens fristilssprint i estniska Otepää? Stina Nilsson funderar inte i de banorna.

Jag ser det som en viktig del i mina VM-förberedelser att öva på att komma i spända situationer och försöka lösa det så bra som möjligt. Men själva resultatet är inte så viktigt i sig, säger hon.

Höjdläger skapar osäkerhet

Nilsson och stora delar av den blågula VM-truppen reste från ett lyckat uppladdningsläger i italienska Seiser Alm på torsdagen. Att nyligen ha kommit från hög höjd ger en extra dimension av osäkerhet inför genrepet.

Jag är medveten om att kroppen kan svara lite olika, beroende på vilken fas den är i när jag kommer ner från höjden. Det kan verkligen slå från dag till dag, så det ska bli spännande, säger Nilsson.

TT: I genrepet inför VM för två år sedan blev du trea i ett liknande läge?

Ja, men det var en sådan där "plusdag". Men så har jag haft dagar när det har varit tvärtom också.

I de tre finaler som Stina Nilsson har vunnit i år har prispallen sett likadan ut varje gång: Nilsson etta, Maiken Caspersen Falla tvåa och Heidi Weng trea.

TT: Känner du ett mentalt övertag på norskorna?

Nej, jag försöker vara helt nollställd nu och ännu mer när det snart är mästerskap. Det är nu alla kommer vilja ha en extra växel att lägga in och det är inte säkert att jag har det.

Falla hyllar Nilsson

Falla - som har varit etta eller tvåa i sina tolv senaste VC-sprintar - ser i alla fall Nilsson som åkaren som måste slås om det ska bli VM-guld på torsdag.

Stina har varit väldigt stark. Jag måste göra det bra om jag ska slå henne. Jag vet att det blir tufft, men jag ska vara på hugget, säger norskan till nyhetsbyrån NTB.

Stina Nilsson:

Det är jättesmickrande att det finns folk som tror på mig, men jag ser mig inte som favorit utan som en av många.

TT: Falla är värsta konkurrenten?

Jag vill inte peka ut någon. Det finns Maiken och Heidi som har varit på pallen, men sedan finns det åkare som inte riktigt har fått chansen att spela ut allt de kan än. Då tänker jag väl på Marit (Bjorgen) i första hand.