– Klart vi skulle vilja ha fler poäng, men nu ska vi inte stressa upp oss för det. Vi ska ha en bra defensiv, men sedan köra vårt spel som vi gör bra. Vi ska inte slå bort bollen, utan vi vill ha den inom laget, säger Nordlund.

En titt i tabellen visar att det är tidig jumbofinal på onsdagen på XL bygg arena. Nollpoängaren IFK Motala möter hemma Tillberga Västerås, nästjumbo med två poäng och stor minusmålskillnad.

Det behöver knappast poängteras att det är ödeskaraktär på matchen redan i sjätte omgången för östgötarna.

Artikelbild

| EGET SPEL. Olle Nordlund talar sig fortsatt varm om IFK Motalas egna spel. "Om vi följer vår plan så kommer vi att spela i elitserien nästa år också", säger Nordlund.

– Det är en tuff match, men också rolig. Klart att vi behöver börja ta poäng. Vi ska sätta defensiven och vara på hugget på de chanser som man alltid får, säger Olle Nordlund.

Det är fortsatt bra stämning och inga hårda ord kring de fem raka förlusterna. Tränaren Mattias Sjöholm har ett mjukt ledarskap och höjer sällan rösten i motgång. I så fall blir det konstruktiv kritik för att utvecklas.

– Han är bra på att få ut det han vill, tydlig. Han säger till om något görs fel, men också om något görs rätt. Han förklarar varför vi gör rätt eller fel. Då förstår man hur man ska ändra sig, annars är det lätt att bli osäker, säger Olle Nordlund.

Vad säger du om Patrik Spångbergs intåg i laget?

– En bra bandyspelare, positivt att han är med. Han tillför rutin, menar liberon.

Med IFK:s offensiva spel så blir det lätt många hörnor framåt. Det är något IFK behöver bli bättre på, att göra mål på hörnorna. Frågan har diskuterats i laget senaste dagarna, efter att tolv hörnor brändes i Vänersborg.

– Hörna är en bra målchans, men inte så lätt att göra mål på ändå. Jag tycker att vi borde fokusera mer på att träffa mål än att skjuta hårt, men det är min personliga åsikt.

Borde ni utse ett par hörnskyttar och satsa på dem?

– Det är en bra tanke, men jag vet inte. Om vi är fler som skjuter blir det svårare för motståndaren, säger Olle Nordlund.