Nu är basket som motion för Lindqvist

Mikael Lindqvist fyller 50 år nästa år. Basket spelar han fortfarande. Skvallerspalten också om: Brodén till Dribbla. Heta listan.

Mikael Lindqvist fyller 50 år nästa år. Basket är hans sport fortfarande. Motalakillen spelade en gång i tiden i ettan med exproffset från NBA, Jeff Taylor. Det var stort att få göra.

Mikael Lindqvist fyller 50 år nästa år. Basket är hans sport fortfarande. Motalakillen spelade en gång i tiden i ettan med exproffset från NBA, Jeff Taylor. Det var stort att få göra.

Foto: Jens Bollius

Sport2019-10-14 12:00

Mikael Lindqvist tränar på torsdagar. En gång i veckan är lagom hos Motala basket vars träningar kan samla en brokig skara deltagare från förr och nu. Det är för att det är roligt. 

Annat var det på 1990-talet när Mikael Lindqvist spelade division 1-basket, både i Motala och för Linköping.

– Det var kul när vi gick upp i ettan med Motala. Sedan var det stort att få spela med Jeff Taylor i Linköping. Han hade spelat med Detroit i NBA, säger Lindqvist som ska börja följa ligabasketen mer i Sverige nu när SVT ska sända mycket.

– Annars kör jag på gym, styrketräning med min son Liam, berättar Mikael Lindqvist.

Bandy och futsal: Motalatjejen Linnéa Brodén var på plats i Göransson arena i helgen. Under World cup sade hon sig vara neutral när pappa Magnus IFK Motala möte brorsan Davids Sandviken. Linnéa berättade att hon trivs i Stockholm där hon i år gjort sin fjärde fotbollssäsong i Enskede, och sin tredje i ettan. I vinter blir det futsal i Motala med Dribbla Uniteds damlag.

Fotboll: Det sägs i Bonus öra att Mika Niemi ska sluta som tränare i Fågelsta AIF och att bandyprofilen Dennis Gustafsson funderar på att ta sig an uppdraget. I så fall ytterligare en sträng på Gustafssons breda lyra.

Innebandy: Solfjäderstadens Didrik Karlsson glömde kläderna till derbyt mot Ledberg i torsdags. Servicemannen Mikael Sonesson skjutsade hem Didrik för att hämta.

– Jag fixar sakerna kring laget, sade Sonesson stolt.

Didrik Karlsson spelade dock aldrig matchen. Omklädd, men matchades inte på grund av en skadekänning. Veteranen fick följa matchen bakom bänken som extragubbe.

Motalagalan: På torsdag 17 oktober offentliggörs vilka som är kandidater till idrottspriset på galan 9 november. Ex-golfproffset Anna Tybring är Vätternrundans person i jurygruppen och säger att hon inte avslöjar något före torsdag. En sportprofil är för övrigt kandidat till MVT:s pris Årets Motalaförebild, bandyledaren Pär Beckne.

Bandy: Elitseriens serieförening, där IFK Motalas Pär Beckne var på möte under Svenska cupen i Lidköping, kommer att fixa lite nytt kring vinterns omgångar. Bland annat är det på gång att det blir liveintervjuer med spelare av speakern direkt efter varje match. I det hörn av isen där publiken är på väg ut. Intervjuerna ska göras med spelare i utrustning, innan de gått till omklädningsrummet.

Bowling: Han lyser med sin frånvaro i Team Baltzars A-lag, "Pera Johan". Det är knäproblem som håller honom borta, men nu meddelar Jonas Allard i bowlinghallen att Per Johansson i alla fall är anmäld till vinterns jubileumstävling.

Ridsport: När Askersunds hopptävlingar avgjordes vann Nyckelryttarnas Ida Palomäki på både en meter och 1.05 på sin trogna följeslagare, hästen Little Chaggi.

Innebandy: Stolt som en tupp var Solfjäderstadens Fredrik Bagge när han före derbyt mot Ledberg fick motta priset till årets eldsjäl av förbundets Johan Råsbrink. Fredrik Bagges alla tre döttrar spelar eller har spelat i Solfjäderstaden och han har tränat fyra olika lag i klubben. Han började själv spela i Folkets park som tolvåring och innebandy blev snabbt sporten i hans hjärta. Med spel många år i olika Motalalag.

– Fredrik har ett jättestort engagemang och driv, berömde Johan Råsbrink.

Senaste året har Bagge jobbat med Östergötlands flick- och damprojekt Fast forward girls och det är en idé som ska exporteras och spridas i Sverige och även utomlands, är förhoppningen.

Linnéa Brodén var neutral när hon kom för att se Saik-IFK Motala. Med brorsan i ena laget och farsan i det andra. I vinter spelar hon futsal för Dribbla hemma i Motala.
Linnéa Brodén var neutral när hon kom för att se Saik-IFK Motala. Med brorsan i ena laget och farsan i det andra. I vinter spelar hon futsal för Dribbla hemma i Motala.
Topplistan vecka 42

Hett
1. Motala AIF Fotboll
Avslutade tvåan kungligt med fem raka segrar. Till kval med ett mål. Nu väntar spännande division 1-kval.
2. Västers BTK
Motalaklubben värvar kinesiskt proffs, inledde superettan superstarkt. Även damlaget inledde vasst.
3. Solfjäderstadens IBK
Knapp vinst mot Växjö U och före det knapp förlust i bra arrangerat derby mot Ledberg. Ettan intresserar folket.
Snett
1. Piraternas kris
Motalaklubben kämpar ännu för att rädda sitt elitserielag till orten. Men uppförsbacke.

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!