– Det viktigaste är att så många som möjligt kan fortsätta med sin ishockey, säger Patrik Welin, ledare och tränare i "Easttown HC".

Det var konflikter i Motala AIF som gjorde att klubbens Team 03 2015 bröt sig ur och bildade en egen hockeysektion i Österstad IF. I fyra år har Österstad som Easttown spelat jämsides med Maif i Exeohallen, och det har varit fyra år som från och till har varit kantade av konflikter. Bland annat kring hur ungdomsidrott ska bedrivas och vilka rättigheter kring reklam och försäljning som finns i ishallen.

Senaste säsongen har Österstad bedrivit verksamhet tillsammans med Wettern och i söndags, 3–2-seger i sudden mot Vita Hästen, spelades vinterns sista match i Motala.

Nu återstår det att se om Easttown lever vidare, om det blir en sammanslagning fullt ut med Wettern, eller om det kan finnas chans till nytt samarbete med Maif.

– Mycket hänger på vad som händer på Wetterns årsmöte i april, säger Patrik Welin.

Maif har öppnat upp för samarbeten med både Mjölby och Wettern och det ska bli lag i J18 och J20. Hur Österstads spelare kommer in där är oklart.

– Vi vet ju inte än vilka spelare som finns att tillgå. Nu är det hockeygymnasium till hösten och vi har spelare som kommit in i Hallsberg, Falun, Leksand och Ängelholm. Det viktigaste blir att så många som möjligt kan spela vidare, säger Patrik Welin.