Förr var rinkbandyn riktigt stor i Motala och då fanns det en mängd lag som spelade i ett flertal olika divisioner. Intresset har dock minskat genom åren och de senaste åren har det bara funnits en serie. Nu testar Korpen Motala ett nytt koncept för att locka hockeyintresserade till Exeo-hallen på lördagsmorgonarna.

Gladhockey.

– Rinkbandyn fungerar ju inte så bra längre. Men vi vill inte släppa det så vi väljer att starta upp det här istället. Då kanske vi kan få in några ungdomar som inte vill spela så seriös också. Vi letade efter ett namn på det och då kom vi på Gladhockey. Det låter ju avslappnat och roligt, säger Camilla Berglund på Korpen Motala.

Så från och med nu i helgen kan alla som vill börja lördagen med att spela lite hockey bege sig till Exeo-hallen. Enda kravet är att man är utrustad med skridskor, hjälm och klubba. Samt att man är medlem i Korpen. För de som är under 25 år är det sedan gratis att vara med. De som är över 25 så är kostnaden 20 kronor per tillfälle.

– Medlemsavgiften täcker försäkringen så den vill vi att de ska ha. Vi gör ju det här i samarbete med Maif hockey. Så de kommer ha killar på plats som styr upp det. Sköter uppvärmningen och delar upp lag. Då får vi igång deras ungdomar de får ta ansvar, säger Berglund.

Kommer ni köra varje lördag framöver?

– Om det finns intresse så kommer vi göra det. Vi har pratat om att avsluta med någon egen lite cup. Men tanken är ju att det ska vara motion för de som tycker det är roligt. Det är ju ingen tävling.