Fotbollsresan startar i Tjällmo

Som en uppföljare till vinterns Bandysnack på mvt.se satsar Östgöta Media på en sommarvideoserie, kallad "Fotbollsresan". Det blir nedslag på både breddnivå och elitnivå i Correns och MVT.s spridningsområden. Första avsnittet kommer den här veckan och är gjort på Tjällmo IP, där det nya damlaget på grus laddar för årets division 4-spel. I Tjällmo IF berättar damlagets Mona Österberg om säsongen, och styrelsens Christer Thörngren och Anki Persson berättar om klubben. Jörgen Österberg minns en av klubbens största matcher. Österberg spelade försvar mot diverse storspelare när Tjällmo vann med 4–3 mot Åtvidabergs FF i Östgötacupen. Det var 1995, ett år då Tjällmo hade ett av sin historias bästa lag. Mattias Göransson avgjorde på frispark mot ÅFF. Fotbollsresan kommer att kryssa genom länets alla idylliska platser.

Future Veneras dök upp i Örebro

Artikelbild

En busslast med supportrar från Motala dök upp på Behrn arena i Örebro i helgen. Borens IK:s satsning på Future Veneras bildade hejarklack för Motalatjejen Venera Rexhi som dök upp i Sundsvalls dress. Kif Örebro vann premiären i elitettan med 3–1, men bästa publikstödet hade en bortaspelare.

Emma Aldén spelar ingen fotboll

Emma Aldén var en av Vadstena GIF:s tongivande spelare under uppgången till ettan. Nu har dock Aldén valt att lägga av när VGIF lagts ned. Lagkamrater som Stina Holm, Cornelia Davour och Lovisa Granman har gått till Mjölby FC. Om VGIF:s fall säger för övrigt Davour så här inför säsongen med MFC: "Det kändes som att atmosfären dog ut under hela året och när vi sedan skulle dra igång på nytt fanns det egentligen ingenting att dra igång. Jag tycker det var otroligt tråkigt eftersom det var så bra tränare, spelare och personer runt omkring laget. Det blev ett tråkigt avslut på en bra damverksamhet. Jag har svårt att sätta fingret på vad det var som hände. Men jag hade i alla fall en riktigt bra tid i Vadstena", säger Cornelia Davour.

Jonny Bengtsson om Dunteberget

Artikelbild

| Systrarna Emma Persson och Maria Eriksson spelar för Tjällmo IF i damernas division 4 i år. På grusplanen på idylliska Tjällmo IP startar Östgöta medias videoserie Fotbollsresan.

Det är mycket Bengtsson i Piraterna. Eldsjälen Roland Bengtssons söner Jimmy, Jerry och Jonny kämpar alla för speedwayklubben. Jerry är lagledare bredvid Fredrik Staaf, Jimmy sitter i styrelsen och Jonny jobbar med banan. Förhoppningen är att bjuda in stora delar av allsvenska laget till träning på onsdag den 18 april på Dunteberget. "De behöver träna inför Vetlandacupen", säger Jonny vars lags förare tränade även redan på måndagen.

Beckne på Bandyforum i Växjö

Artikelbild

| Venera Rexhi kunde glädja sig år stort publikstöd.

Svenska bandyförbundet mobiliserade en stark föreläsningsuppställning på sitt bandyforum i Växjö i helgen. IFK Motalas klubbchef Pär Beckne var en av de som på Östers fotbollsarena lyssnade på Gunnar Svensson, agent i ishockey, Magnus Andersson, handboll i Bengan boys, friidrottsledarna Agne Bergvall och Karin Torneklint, samt Växjö Lakers ledare Henrik Ewertsson.

När det gäller bandyns elitserie blir det troligen åttondelsfinaler nästa år, för lag sju till tio efter 26 matcher.

Artikelbild

| Pär Beckne fick lyssna på många kända namn på bandyforum.

IFK:s gubbklubb hade första möte

IFK Motalas planerade gubbklubb har haft sitt första möte. Det betyder att idén kommer att bli av. "Stort intresse för klubben", meddelar initiativtagarna Ari Laukkanen och Mikael Lindgren.

Borens grusplan en parkeringsyta

Borens IK har en grusplan på Borens IP, men det spelas inte fotboll på den längre. Bara parkeringsyta, meddelar Borenledaren Marcus Egnell.

André Rako nätade igen

Motalakillen André Rako fortsätter att göra bra ifrån sig i Stockholmslaget Vasalund i division 2. I 3–0-segern i hemmapremiären mot Mora på Skytteholm gjorde han mål igen.

Solfjäderns sponsorcup ett drama

På lördagen spelades Solfjäderstadens IBK:s årliga turnering för sponsorerna. Radiomasten, med bland andra legendaren Stefan Ekberg i laget, vann A-finalen på straffar, medan Lilla hem vann B-finalen.