Ekipagen brukar vanligtvis ha gjort ett par tävlingar inför starten av ponnyallsvenskan. Men när Nyckelryttarnas Hugo Lorin (Angels Eliza), Emilie Karlfeldt Ekberg (Kiltormer Grey Boy), Tuva Karlfeldt Ekberg (Doctor Foxx) och Maja Bergström (Hembys Lux Ataerna) red ut till premiären så var det deras första tävlingsritter för året.

– Det har ju gått hosta i stallen så det har varit så dåligt med tävlingar i år. Så de har bara kunnat träna hemma och ridit någon pay and jump. Men det är ju lika för alla, säger Nyckelryttarnas lagledare Stefan Ekberg.

I resultatlistan syntes dock inte att Nyckelryttarnas lag lidit av bristen på förberedande tävlingar. För laget slutade trea i premiären med bara fyra fel.

– I slutändan så knöt de ihop det. Maja och Tuva red som trea och fyra och de var ju felfria båda två. Så där klättrade vi ganska många placeringar. Sen red de snabbt allihop och det tjänade vi också några platser på, säger Ekberg.

Han fortsätter:

– Så det var en bra start. Mer kan man inte begära. Ronneby som vann och Mantorpsryttarna var riktigt bra. Men till nästa gång blir det högre hinder och då brukar det kunna hända saker så förhoppningvis kan vi klara av dem då.