Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Östling gjorde inhopp för Boxholm

Motala AIF:s fotbollslöfte Jordan Östling, för övrigt son till Maifs legendar Stefan Östling, har låtit tala om sig när han nu lånats ut till Boxholms IF i division 3. Dels avgjorde han i Bifs utvecklingslag, 2–1 mot Vadstena GIF på Kungsvalla, efter Östlingmål i 90:e minuten, och dels hoppade han in i 3–3-matchen borta mot Myresjö/Vetlanda. Det var forwardens debut i trean, i Maifs A-lag har han bara spelat träningsmatcher. Utlåningen till Boxholm är resten av vårsäsongen.

Norrköpingsspelare vann på IFK

Straffsparkstävlingen hos IFK Motala på klubbens midsommarfirande på Askling bil arena är en klassiker i Motalas idrott. I år vann en spelare från IFK Norrköping, Jonatan Gren som också är känd från Borens IK och IFK:s eget rosa futsallag. Tvåa kom Magnus Eriksson, känd straffskytt i Maif på 90-talet, bland annat för att ha avgjort borta mot Frölunda på straff 1996, och trea Borenspelaren Måns Lindman.

Jonas Tell tillbaka i bandyn

Han är en mångsysslare som testat både fotboll i Vadstena GIF och ishockey i Duells i Partille det senaste året. Men nu hittar Vadstenabon Jonas Tell tillbaka till bandyn. Finspångs AIK kontaktade honom när han flyttade hem till Östergötland och nu blir det spel i Faik i ettan i vinter. ”Det ska bli kul att lira bandy igen. Jag har inte spelat någon fotboll sedan jag drog baksidan, det kändes onödigt att riskera något mer eftersom det är vintersport jag tycker är roligast”, säger Tell som tidigare spelat bandy för IFK Motala, Surte och Kungälv.

Samir Rekic tog sig runt Vättern

Fotbollsprofilen Samir Rekic har gjort det många drömmer om att göra, cyklat runt Vättern. För första gången klarade han i år Vätternrundan på tiden 12.48, ihop med gamla arbetskamrater på Arla plast i Borensberg. Dock blir det ingen klassiker. ”Nej, jag kan inte åka skidor”, säger Samir som numera har nytt jobb i Boxholm. Om Vätternrundan sade han direkt efteråt ”aldrig mer”, men nu öppnar han ändå dörren för att göra det igen. Nu när kroppen läkt ihop lite.

Silka hemma på IP när Maif vann

Österspelaren Liridon Silka var på plats på Motala IP, hemma en sväng från sin superettanklubb i Växjö. Silka såg första halvlek av cupmötet med Husqvarna FF där Maif vann med 5–3 och tog sig vidare. Apropå superettan satt Motalakillen Erik Moberg på bänken, men kom inte in, för Jönköpings Södra i en match nyligen.

Allstar games ersätter på Motalafestivalen

Idrottsdelen av Motala stadsfestival på Stora torget förändras. Föreningskampen och Företagskampen ersätts i år av tävlingen Allstar games, lekar som vanligt ledda av multispeakern Henrik Elofsson. I damtävlingen den 27 juli, start klockan 16, deltar Maria Leinar, Anna Ohlsson, Kinna Karlsson, Linda Hjelmar, Lina Gillman, Klara Banemark, Frida Lindqvist, Maria Nybacka och Sara Waerme. I herrtävlingen 28 juli klockan 16 startar Bo Jareblad, Björn Jareblad, Michael Thorén, Daniel Engström, Christoffer Lindkvist, Dennis Gustafsson, Henric Cederlund, Didrik Karlsson och Stefan Östling. Det blir lagtävling med tre i varje.

Bonus tar sommarledigt en månad

MVT:s skvallerspalt tar nu sommarledigt en månad, men är tillbaka om just en månad. En skön semester eller en hektisk och aktiv tid önskas alla läsare.

Hett

1. Motala AIF Cykel

Bra ungdomar och bra elit, vilket visas av bra insatser i SM i Båstad och på Bjärehalvön. Lucas Eriksson svensk seniormästare. Maif är på väg att skaffa sig mer än bredd i klubben.

2. IFK Motala Bandy

Nytt samarbete med Tranås Bois ger nya bra lovande spelare och nytt engagemang tillsammans med mentale coachen Per Gullbrand ska göra laget bättre.

3. Motala AIF Fotboll

Detta skrivs före matchen mot Eskilstuna, men stark seger borta mot Sylvia och starkt avancemang i Svenska cupen. Bra gjort att slå ut Husqvarna FF.

Snett

1. Boren dam

Har förtvivlat svårt att göra mål och ligger sist i division 2-tabellen med bara två mål på tio matcher. Snudd på historisk måltorka för Motalas bästa damfotbollslag.

2. Vadstena GIF och LSW

Två lag som ligger risigt till i herrfyran. När IFK Motala börjat göra mål och vinna är det svårt att se någon räddningsplanka för dessa lag.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.