Vi kommer att minnas den som den fantastiska finalen mellan Sveriges två tveklöst bästa lag – som har bjudit publiken på högkaratig underhållning.

Luleå klev in med favoritskapet på axlarna. Dolphins avsaknad av Jonathan Dubas och Adbou Medjedoub gjorde Adnan Chuks alternativ färre. Andra spelare har fått dra tyngre lass, tagit större ansvar.

Som de har gjort det.

Artikelbild

Luleå har varit i förarsätet hela tiden. Laget har hela tiden peggat upp för att koppla guldgreppet. Men precis när de ska slå till – då har Dolphins varit där, snott bollen och kontrat med en trepoängare.

Kvitterat matchserien.

Matchen senast i Norrköping finns det knappt ord för. Dolphins rymde verkligen från Alcatraz. Och gav sig själva chansen att vinna SM-guld i en sjunde och direkt avgörande match. I stället för att se Luleå fira i Stadium Arena.

Det kommer emellertid att krävas något alldeles extra från Dolphins för att rubba Luleå i afton. Hemmaplansfördelen har varit monstruös i den här finalen. Lagen har försvarat sin hemmaborg på allra bästa sätt.

Artikelbild

Dolphins kanske redan testade det i förra bortamatchen. Men om jag hade varit Adnan Chuk hade jag ändrat på något i förberedelserna inför match. Parkera bussen på en annan plats. Gå en annan väg till arenan. Ät frukost en halvtimme senare.

För skrockfullt? Kanske, men det handlar om SM-final och då får man gå lite utanför ramarna.

Tro inte att coacherna Chuk och Peter Öqvist kommer att bete sig rationellt vid sidlinjen.

Hela Dolphins-laget måste vara på topp i kväll. Annars besegras inte ett urstarkt Luleå som vill fullfölja ännu en vår med att bli mästare både på herr- och damsidan.

Alla från Joakim Kjellbom och Gerry Blakes som får mängder av minuter till Edvin Stark och Fredrik Larsson som får färre behöver få ut precis allt de har i sina kroppar.

Det finns inte utrymme för många misstag. Och om Luleå tillåts rycka på samma sätt som senast, då är det tack och godnatt.

Inte ens Dolphins ska kunna svara för en liknande vändning igen.

Det kommer att vara 14 grader i Luleå i kväll – men det kommer att koka inne i Luleå energi arena. Om det finns någon gnutta snö kvar i krokarna så kommer den att smälta.

Säsongens sista match. Allt står på spel.

Ett lag i eufori och sprutande champagne.

Ett lag kommer att deppa och gräva ner huvuden under handdukar.

Vi andra kommer att tacka båda lagen för en fantastisk finalserie.

Vi hade gärna sett ännu mer.