Pengaregn över klubbarna: "Betyder mycket"

Svenska Spel delar ut stora pengar via initiativet Gräsroten. I vårt område är Vadstena GIF bäst i klassen och kasserar in över 35 000 kronor.

SMK Motala får sköna slantar från Svenska Spel via initiativet Gräsroten.

SMK Motala får sköna slantar från Svenska Spel via initiativet Gräsroten.

Foto: PETER HOLGERSSON

Sport2019-11-13 11:19

För sjunde året i rad delar Svenska Spel via initiativet Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Det är Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar. 

– Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare i ett pressmeddelande. 

Totalt får 381 föreningar i Östergötland dela på pengarna, IFK Norrköping får mest med 346 990 kronor följt av Åtvidabergs FF med 145 937 kr. Linköpings FC hamnar på fjärde plats på listan med 87 602 kr. 
I vårt område kommer Vadstena GIF på en niondeplats med 35 063 kronor och tre föreningar till, IFK Motala BK med 26 959 kronor, Motala AIF med 25 830 kronor och Fornåsa IF med 25 576 kronor, finns på topp 20 i Östergötland. 

För många klubbar betyder pengarna mycket. SMK Motala SK får 15 404 kronor.

– Gräsroten betyder mycket för både klubben och våra ungdomar. Eftersom speedway är en ganska dyr sport att utöva känns det kul att kunna erbjuda familjer stöd för exempelvis reseersättning för att kunna åka på bortamatcherna i serien. Under året har vi även uppdaterat vår prova-på-utrustning och köpt in nya lagvästar, säger Sandra Woss, ungdomsansvarig i klubben i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!