Många höjde på ögonbrynen när AIK tog sig vidare till kvartsfinal i Sandviken. Bland annat efter att ha slagit Hammarby med 6–0. Då var Bajen utslaget, men resultatet var ändå lite av en chock i bandy-Sverige.

Men faktum är att AIK tänker ta över Stockholmstronen i Sveriges kultursport på vintern.

26-årige tidigare Motalaspelaren Daniel Axi Strandqvist, som kommer från Hammarby i tonåren, gör sin tredje säsong i AIK och är med upp i elitserien. Han tror absolut att AIK kan bli stans bästa lag i vinter också.

– Det ger lite eko när vi vann här. Vi hoppas på en bra säsong. Vi har många bra spelare, nu gäller det bara att vi får ihop gruppen också, säger Daniel Axi Strandqvist.

AIK jobbar hårt på att få med hela Solnaklubbens supporterkultur att stötta bandyresan. Det ska bli en publikökning, hoppas man, på Bergshamra IP. Derbyt mot Hammarby i serien ska spelas på centrala Östermalms IP 7 december.

AIK, som åkte ut i kvarten i World cup, har toppmålvakten Andreas Bergwall som spelande tränare och har knutit till sig fyra ryska spelare, med Ryasantsev i spetsen, svenske legendaren Patrik Nilsson och finska spelare som Moisala och Lamppinen.

Det Åby Tjureda tar med sig upp är en ny hall som står klar till seriestart. Det blir ett stort lyft för glesbygdsklubben utanför Växjö.

Artikelbild

| Åby Tjureda är en frisk nykomling från söder i bandyn i år. Sergej Infalin, den förre Motalaspelaren, tränar laget från Rottne i Växjö kommun. "Vi ska ta fajten", säger Sigge.

– Det är det bästa som hänt att vi fått tävla här i World cup. Vi ska vara förberedda som alla andra. Vi ska utveckla vårt spel och ta fajten, säger Åby Tjuredas tränare Sergej Infalin.