LÄS MER: Betygen på Piraternas förare

Masarna var inför säsongen tippade att bli elitseriens stryklag. Men i inledningen av säsongen har Dalmasarna visat att de inte tänkt infria de negativa förväntningarna. Nog för att de fick storstryk av Indianerna i den första omgången.

Men efter det så har de besegrat såväl guldfavoriterna Dackarna som de regerande svenska mästarna Smederna.

Artikelbild

Så dagarna innan mötet på Probaco arena kändes det helt öppet vilket lag som skulle ta hem segern.

Piraternas segerchanser ökade dock redan före match då Masarnas Martin Smolinski blivit avstängd för att ha uteblivit från helgen EM-kvalfinal.

– Det är klart att det blev en klar fördel för oss, säger Piraternas assisterande lagledare Jerry Bengtsson.

När matchen väl började så blev spänningen inte långvarig. För redan i de fem första heaten skaffade sig Piraterna en åttapoängsledning.

Artikelbild

– Ändå känns det som vi inte riktigt hittar rätt inställningar från början. Både Mikkel (Michelsen) och Linus (Sundström) hittar inte riktigt rätt. Även ute på banan så har vi lite problem, killarna sa att de hade svårt att hitta bra linjer att åka i därute, säger Bengtsson.

Men det syntes alltså i poängställningen. Masarna toppade nu i det sjätte heatet i ett försök att krympa avståndet.

Artikelbild

Men det gick inte alls.

För då fick Alexandr Loktayev res på sin cykel och for in i luftstaketet i ledningen. Så istället för att se försprånget minska fick Masarnas lagledare Stefan Bäckström se Piraterna utöka det med ytterligare två poäng.

Artikelbild

När sen Linus Sundström och Pawel Przedpelski fixade Piraternas andra femetta för kvällen i heatet efter så kändes det som spiken i kistan.

Nu krympte Masarna avståndet till tio poäng i paus. Men trots toppningar kom de aldrig närmare än så. Antonio Lindbäck gjorde ett rejält försök att hyfsa till siffrorna i kvällens sista heat. Men den satsningen slutade med en vådlig luftfärd för Lindbäck efter att han gått in i luftstaketet.

Artikelbild

– Han har ju varit där ute flera gånger under kvällen, säger Bengtsson.

Segern mot Masarna var Piraternas tredje raka hemmaseger och laget har nu vunnit tre av de fyra första matcherna.

Artikelbild

– Det är vi givetvis jättenöjda med. Det här var kanske en match som vi hade räknat med att vinna inför säsongen. Men förra veckan var vi det inte. Men vi har en väldig harmoni i laget. Det är ingen stress eller hets så det känns väldigt bra, säger Bengtsson.