Mikkel Michelsen visade direkt i första heatet att han blir ett bra nyförvärv för Piraterna. Efter en tuff kamp med svenske stjärnan Fredrik Lindgren visade han tuffhet och vek inte ner sig utan inledde säsongen på sin nya bana med en heatseger.

Och kvällen fortsatte på samma sätt. På nåt sätt var det symboliskt för kvällen att det var han som tillsammans med sin danske landsman Niels-Kristian Iversen avgjorde matchen i det 13:e heatet när man vann dubbelt.

Daniel Davidsson glänste också, trots att han inte hade åkt ett enda heat, nånstans, inför premiären. Det skulle kunna oroa vem som helst inför en premiär i högsta serien med världsstjärnor runt omkring, men inte honom.

Artikelbild

Matchotränad, men åksugen och med rutin så det räcker och blir över.

– Vi hade en lång diskussion förra veckan hur vi skulle göra, men det hade inte blivit bättre att vänta till nädsta match, det hade varit samma läge då.

Han gick ut i sitt första heat, klippte starten och ledde hela vägen till mål.

Som om han inte gjort något annat än åkt speedway den här säsongen.

Artikelbild

Och vad tror ni hände i hans andra heat?

Just det, han vann igen. Tog starten, ledde i fyra varv trots att han var rejält hotad av tidigare Piratföraren Przemyslaw Pawlicki hela vägen.

Artikelbild

– Jag är nöjd med att första tävlingen är gjord och visst var det en bra start.

Att det blev en nolla i hans tredje heat var inte mycket att säga om.

Artikelbild

– Den starten var inte heller jättedålig, men tyvärr hade Fredrik Lindgren än ännu bättre och då blev jag hängande.

Brorsan Jonas Davidsson hade dock en riktigt tung kväll. Blott en poäng på de tre heat han fick åka, där han dessutom fick den poängen gratis med bara tre förare i heatet var inte vad han tänkt sig.

Artikelbild

Där kan det bara bli bättre.