– Vi försökte slå våra kloka huvuden ihop och komma på något men lyckades inte i kväll, berättar Jerry Bengtsson, assisterande lagledare i elitserielaget.

Han förklarar bakgrunden till att man kommer att ingå i ett allsvenskt lag:

– När vi fick klartecken att gå upp i elitserien så var ett av kraven på oss från förbundet att vi skulle ingå i ett samarbete med andra elitserieklubbar på det här sättet. Och nu är vi klara med formerna.

Artikelbild

| Jerry Bengtsson, assisterande lagledare i Piraterna.

Under tisdagen hade Bengtsson ett möte med Indianernas Peter Johansson samt Västerviks Morgan Andersson och där bestämdes en del viktiga detaljer.

– Det blir fem hemmamatcher och två kommer köras hos oss i Motala, två i Kumla och en i Västervik. Dessutom jobbar vi med tillsättning av lagledare och har ett par namn som vi hoppas ska ge klartecken inom kort.

Åtta förare med snitt över 0.5 ska ingå i truppen och där säger Bengtsson att det blir i huvudsak svenska killar.

– Vi bestämde oss för sju svenskar och att sen hålla öppet för en ung utländsk talang som vill komma och visa upp sig i Sverige.

De förare från Piraterna som främst blir aktuella för det allsvenska laget är Linus Sundström, Jonas Davidsson, Daniel Davidsson och Henrik Bergström.

– Vi får se vilka som vill åka med oss eller som får erbjudanden från andra allsvenska klubbar. Jag kan tänka mig att andra klubbar har möjlighet att betala lite mer och skulle våra elitserieförare välja det så har vi full förståelse för det.

Men så var det där med namnet.

– Vi enades om att vi ska göra ett försök att sälja ut lagnamnet till någon sponsor. Lyckas inte det kanske vi får utlysa nån tävling bland fansen för att komma på något bra.