Nürburgring 24-timmars har kallats världens tuffaste lopp. Trots det var det enda dramatiska som hände WRT-teamet att Nico Müller snurrade runt tidigt under söndagsmorgonen men utan kontakt med andra bilar eller skyddsmurar. Regnet under tidiga natten gjorde annars banan svårkörd och många gjorde misstag. Men Edward Sandström och kollegorna Müller, Christopher Mies och Laurens Vanthoor höll ihop körningen.

– Jag är otroligt stolt och imponerad av både WRT och mina förarkollegor, men också av Audi. Att vinna Nürburgring 24-timmars på första försöket med en helt ny bil är fantastiskt bra, säger Sandström i ett pressmeddelande.

Sandström och hans team hade en hård kamp med BMW ända in mot mållinjen men tack vare felfria depåstopp och jämna varvtider lyckades man plocka hem segern. Dessutom hade man den näst snabbaste varvtiden av alla och hade ledningen under 69 av de totalt 156 varven på Nürburgring. Sandström har varit med i arbetet att ta fram den nya Audi R8 och nu fick man omedelbart resultat för jobbet.

– Fantastiskt att nya Audi R8 LMS kan vinna världens hårdaste långlopp på första försöket, säger Sandström.