– Han, liksom hela laget, uppträdde lite sömnigt i början, men sedan blev det bättre och två mål på tre chanser är ju jättebra, sa tränaren Vladan Ladan om anfallaren Suley.

Maif-tränaren fortsatte:

– Vi har tagit hit honom på rekommendationer från Modou Barrow (tidigare spelare i bland annat Mjölby AI, Östersund och IFK Norrköping, senare proffs i England). De har spelat tillsammans i Gambias U-landslag och senast har Suley varit i Stokes U23-lag.

Artikelbild

| Pa Suley.

Är han fortsatt intressant?

– Det får vi se. Tyvärr hinner inte allt bli klart så att han kan följa med på vårt träningsläger i Turkiet, men visst är det en intressant spelare. Han reste i 30 timmar, kom hit vid tolv i natt och sov till elva i förmiddags innan han kom till samlingen 45 minuter före match. Inte lätt att prestera då, men han ville verkligen spela matchen.

Maif vann som sagt mot 6–2 (0–1), men det var nykomlingen Nora, med ex-allsvenske Shpetim Hasani i spetsen, som började bäst och även tog ledningen två gånger om innan Maif vaknade.

– Inget lag i serien kommer att stå emot oss sista 30 i matcherna, vi är otroligt bra tränade, men det är onödigt att inte göra det bra från början. Men grabbarna rycker upp sig och fem mål sista halvtimmen är ju jättebra, sa Vladan Ladan som särskilt ville lyfta Simon Wennerhags insats.

På tisdag åker nu Maif på träningsläger till Turkiet och ska där möta FC Rosengård i en träningsmatch på lördag.

Målen mot Nora: Pa Suley 2, Simon Wennerhag, Johannes Ehn, Jordan Östling/självmål.