Rättvist kryss i svängig match, "tudelat"

Båda lagen var både nöjda och missnöjda efter IFK Motalas kryss mot Hammarby. "Det är tudelat", sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Elias Gillgren och IFK Motala spelade på nytt oavgjort, 4-4 mot Hammarby efter ny sen kvittering av Kasperi Hirvonen. Det var en viktig poäng kring strecken på nedre halvan.

Elias Gillgren och IFK Motala spelade på nytt oavgjort, 4-4 mot Hammarby efter ny sen kvittering av Kasperi Hirvonen. Det var en viktig poäng kring strecken på nedre halvan.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-22 21:58

4-4 (3-3) slutade matchen i elitserien på K bygg arena, ett rättvist resultat i en jämn match.

– Det är ett slumpmål som vi tappar segern på, men jag är stolt över killarna ändå. Vi har skador och vi får spela med en avbytare, men vi krigar. Det är en riktig krigarpoäng, jag ska inte klaga, säger Stefan Karlsson.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm var också till slut nöjd med en poäng.

– När det blir som det blir får vi vara glada. Vi vänder tillbaka. Men det är en tappad poäng också. Det som var klockrent mot Villa var ett misslyckande i dag. Det är surt att släppa en 2-0-ledning när de får tre mål på tre lyft. De får sina mål för enkelt och det finns att jobba på, menar Sjöholm.

Det var ett stärkt IFK Motala som efter skrällpoängen, 4-4 i onsdags, mot mästarlaget Villa i Lidköping var redo för ny match. I duggregn laddade både publik, spelare och ledare för den lite ovissa matchen mot Hammarby. Ett möte kring de nedre strecken i tabellen och där Hammarby saknade en del spelare, som tunge David Pizzoni Elfving.

Den här matchen var det inte jättemycket vatten på isen, men blev ändå en hel del lyft. IFK Motala fick en kanonstart när Philip Florén och Jonas Enander med två snabba mål fixade 2-0 på knappa kvarten.

Hammarby kom dock snabbt tillbaka till 3-2-ledning efter lyckat lyrspel. Philip Åström gjorde två mål och Simon Folkesson ett. I Hammarby kom Ted Bergström till spel, nu med lillebror Max Bergström i målet. Anfallare Ted spelade i Motala en säsong 2008/2009.

IFK Motala kom tillbaka igen, genom Philip Floréns 3-3-kvittering på stopptid före paus.

– Rättvist, de som vill mest kommer att vinna, sade anfallskollegan Jonas Enander.

I andra halvlek var det mindre regn, och också färre målchanser till en början. Sedan började lagen skapa med tiden. Hammarby gjorde 4-3 efter en hörnsituation, genom Jonas Söder. 

IFK Motalas 4-4 kom i slutet på långboll/lyft av Kasperi Hirvonen. Det var rättvist.

– Inte lätt för målvakten när bollen studsar på straffpunkten. Bollen kommer fort där. Kul att den gick in, kommenterar Hirvonen sitt kvitteringsmål.

IFK Motala spelar närmast hemma på tisdag igen, då mot Bollnäs GIF.

Målen: 1-0 (2) Philip Florén, 2-0 (12) Jonas Enander, 2-1 (14) Simon Folkesson, 2-2 (22) Philip Åström, 2-3 (25) Philip Åström, 3-3 (45) Philip Florén, 3-4 (68) Jonas Söder, hörna, 4-4 (87) Kasperi Hirvonen.

Publik: 674.

Jonas Enander i stora skägget har gjort 2-0 mot Hammarby. Men IFK Motala fick nöja sig med 4-4.
Jonas Enander i stora skägget har gjort 2-0 mot Hammarby. Men IFK Motala fick nöja sig med 4-4.
Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!