– Jag väntar på min chans och när jag får den ska jag göra det bra. Både offensivt och defensivt kan jag bidra, säger han.

Hur är du som spelare?

– Snabb och disciplinerad, tycker 22-åringen.

Archie Harvey är uppvuxen i Liberia och kom till Sverige för två år sedan, tillsammans med polaren Sam Johnson som han spelat i olika ungdomslandslag ihop med.

Första anhalten blev Härnösand 2013 där Harvey dock inte spelade några officiella matcher. Det var i Nordvärmland i division 2 som han i fjol debuterade i den svenska fotbollen. Fyra mål och 13 assist första året och tre mål under den här våren.

Genom sin agent hittade han i somras till Maif och Motala.

Samtidigt tog Sam Johnson vägen till Frej i Stockholm där han var vass i ettan 2014 och Johnson har i år gjort succé i allsvenska Djurgården. När Harvey den här helgen åker till Västerås med Maif spelar Johnson samtidigt A-landskamp för Liberia mot Tunisien i afrikanska cupen.

– Jag har gjort en A-landskamp, 2012 mot Gambia då vi vann med 3–2, berättar Archie som håller kontakten med Sam.

I Maifs lag var Harvey spelklar redan till förra hemmamatchen mot Nyköping (2–2). Då satt han på bänken, utan att bytas in. Nu är han aktuell för spel igen i det viktiga bottenmötet med VSK borta.

– Archie är en ambitiös tvåvägsspelare som alltid gör sitt yttersta. En lagspelare, beskriver Maifs tränare Niklas Egnell.

Archie Harvey var hos Maif redan i vintras, men fick då inte något kontrakt. Nu är han glad att han fått en andra chans.

– Jag är här för att spela fotboll och vill hjälpa klubben uppåt, nu att stanna kvar i ettan.

Vad talar för Maif?

– Att vi har många hemmamatcher kvar och jag tycker vi har 80-90 procents chans att klara det. Bara vi är på hugget, från första till 90:e minuten, säger liberianen.

Efter karriären vill Harvey jobba med det han gått utbildning till, byggnadsingenjör. Men han hoppas att han har många år som fotbollsspelare kvar.

– Nu kör jag ett halvår i Motala, så får vi se sen, säger 22-åringen.

Frånsett att backen John Erlandsson har problem med en bristning har Maif hela truppen tillgänglig till söndagens match i Västerås. Laget tränar även på lördag, dagen före match.

– Trots läget i tabellen måste vi försöka vara metodiska. Vi kom till fler avslut och hade fler spelare i boxen mot Nyköping, det var positivt. Men vi måste ha bättre kvalitet i vårt passningsspel och freda målet bättre defensivt, tycker Niklas Egnell.

Hur ska ni spela mot Västerås?

– Vi ska fortsätta ha ett bra anfallsspel, men samtidigt hantera deras omställningar. De har bytt ut halva startelvan under sommaren och det är en ny tuff utmaning, säger Maiftränaren.

Matchen i Västerås startar klockan 17 på söndagen och liverapporteras på mvt.se.