Rejält uppsving för Skolsimmet

Dubbelt så många deltagare som i fjol. Skolsimmet i Motala har fått ett rejält uppsving. Som väl var så räckte medaljerna till alla simmare.

Saga Sandnes lärde sig simma när hon var tre år. Sedan dess har hon simmat och är bestämt över att hon ska bli elitsimmerska.

Saga Sandnes lärde sig simma när hon var tre år. Sedan dess har hon simmat och är bestämt över att hon ska bli elitsimmerska.

Foto: Thomas Augustsson

Simning2019-11-18 20:32

Motala skolsim väntar sig till alla elever från förskoleklass upp till årskurs 6 i Motala och Vadstena skolor. Efter ett par år med sjunkande deltagarantal så kunde Motala simsällskaps ordförande Johanna Sjögren konstatera ett klart trendbrott när årets upplaga simmades. 
– Det är många fler som är med nu jämfört med i fjol. Det kan nog vara dubbelt så många, säger Sjögren lyckligt leende. 
En möjlig orsak menade hon den satsning som Motala kommun gjort på simundervisning i årskurs 1-4. I den satsningen har antalet timmar simundervisning fördubblats. Från 16 till 32 timmar. 
– Det kan vara det vi ser frukten av nu. Det är så roligt. Det är ju det här vi jobbar för att fler ska simma. Så nu hoppas vi bara att de vill komma och börja simma hos oss också. 

En som man kan säga redan har bestämt sig för att simning är hennes grej är Saga Sandnes. Hon gled elegant genom vattnet med ett effektivt bröstsim. Efteråt förklarade hon att hon minsann lärt sig simma själv. 
– Jag började simma när jag var tre år. Då låg jag på en madrass i vattnet och lärde mig. Sen dess har jag simmat, säger Saga som inte tvekade när hon fick frågan om hon tänkte fortsätta simma. 
–  Jag ska bli elitsimmare, säger hon bestämt. 
Bredvid henne står hennes klasskamrat Emma Edvall och pillar på sin medalj. Turligt nog räckte de till alla trots att det nu kom så många. 
– Fast jag har redan tre stycken från innebandyn hemma. Men den här var lika fin, säger Emma glatt. 
 

Esther Svärm fick ryggsim att se så enkelt ut.
Esther Svärm fick ryggsim att se så enkelt ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!