Wihlmark imponerad av Fiorentina

Den största tävlingen hon någonsin hoppat i. Då imponerade Fiorentina på Hugo Wihlmark och ekipaget slutade fyra i Young riders best friend under Sweden international horse show.

Hugo Wihlmark, här på Chamie RTG, imponerades av Fiorentina som han red under Sweden international horse show.

Hugo Wihlmark, här på Chamie RTG, imponerades av Fiorentina som han red under Sweden international horse show.

Foto: Thomas Augustsson

Ridsport2019-12-02 07:00

De åtta högst rankade yong riders i Sverige var inbjudna att rida i Young riders best friend under Sweden international horse show.
Inför tävlingarna så berättade Hugo Wihlmark att han red helt utan press då han inte trodde att hans Fiorentina riktigt var mogen för utmaningen. 
För det var ju på hans tidigare häst, Chamie RTG, som han kvalat in. När den nu var såld så var det Fiorentina som fick kliva in för storpubliken och tv-kamerorna på Friends. En upplevelse hon inte är van vid. Vilket också märktes under deras första framträdande på lördagskvällen. 
– Då stannade hon på ettan. Hon fattade inte vad det var som hände. Det var så mycket saker runt omkring som hon inte är van vid. Så tills idag fokuserade jag bara på att ta det lugnt, säger Wihlmark. 

Och på söndagen överträffade Fiorentina hans förväntningar. Ekipaget var felfria i såväl grund- som omhoppning och slutade på fjärde plats i den tuffa konkurrensen. 
–  Jättekul verkligen. Man kan inte begära mer av henne så man kan inte annat än att vara nöjd. 

Tävlingen på Friends blev Wihlmarks sista tävling som young rider. Nästa år sitter han upp som senior och då kommer det krävas än mer för att vara med och rida på de främsta placeringarna. 
Något som han tror att Fiorentina har i sig. 
–  Jag tro hon kan växa ännu mer. Om jag får behålla henne. När det går bra så ringer det ju folk som vill köpa. Men jag hoppas jag får behålla henne,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!