Wihlmark utan press på Friends arena

Han kvalade in med Chamie RTG som nu är såld. Så i Stockholm international horse show så rider Hugo Wihlmark in helt utan press på Fiorentina.

På Chamie RTG var Hugo Wihlmark ofta topptippad. Det är han inte när han nu rider Sweden international horse show på Fiorentina.

På Chamie RTG var Hugo Wihlmark ofta topptippad. Det är han inte när han nu rider Sweden international horse show på Fiorentina.

Foto: Thomas Augustsson

Ridsport2019-11-28 17:00

Sveriges åtta högst rankade young riders ska göra upp om titeln i Young Rider Best Friends under Sweden international horse show på Friends arena. 
En av de åtta ryttarna är Motalas Hugo Wihlmark som återigen tagit en plats i de riktigt stora ryttartävlingarna. 
Men förutsättningarna har ändrats något. För tidigt i höstas sålde han sin Chamie RTG som var den häst som han kvalat in till Sweden international horse show på och fört honom upp i rankingtoppen bland Sveriges young riders.


Nu sitter han istället upp på Fiorentina som han menar inte riktigt har nått upp till Chamies kapacitet än. 
– Den är väldigt grön den här hästen i de här sammanhangen. Men vi var ju på Elmia tidigare i höstas och det är liknande atmosfär där så det var en nyttig erfarenhet för henne. Men det här är ju mycket större, säger Wihlmark. 

Tävlingen avgörs över två dagar. Först en uppvärmningsklass i 1.40-hoppning på lördag kväll. 
– Det är en tidshoppning. Den snabbaste som är felfri vinner. Sen på söndag kväll rids finalen klockan 19.00. Då är det en grundomgång och sen direkt omhoppning för de som är felfria, berättar Wihlmark. 
Finalen på söndag sänds direkt i SVT. Men någon press att prestera då känner inte Wihlmark när han sitter upp på Fiorentina. 
– På Chamie var man ju alltid toppbetad. Så det är ganska skönt nu när man inte har någon press på sig. Fast sen vill man ju alltid vara med och slåss om segern. Det är ju alltid roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!