Så spelas kvalet, Maif står över

Motala AIF står över första omgången och slipper resan till Norrland. Ett bra upplägg från start i kvalet. Vi förklarar spelsättet.

Lagkaptenen Simon Karlsson var lycklig efter att Motala AIF gått till kval. Nu väntar Ytterhogdal och Karlberg i en trelagsgrupp där vinnaren går till slutkval.

Lagkaptenen Simon Karlsson var lycklig efter att Motala AIF gått till kval. Nu väntar Ytterhogdal och Karlberg i en trelagsgrupp där vinnaren går till slutkval.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-13 18:33

Division 1-kvalets upplägg är på förhand bra för Motalalaget som alltså på lördagen säkrade kvalplatsen med ett måls marginal efter 3-0-segern hemma mot Aspudden-Tellus.

Klart är att Maif står över första omgången. Ytterhogdal, beläget utanför Östersund i Jämtland och som säkrade sin plats på söndagen, inleder hemma mot Karlberg från Stockholm kommande helg den 19-20 oktober.

Klart är sedan att Motala AIF helgen efter, den 26-27 oktober, möter förloraren i den första matchen. Det är klart att det blir hemma om det blir mot Ytterhogdal och borta om det blir Karlberg.

Klart är sedan att Motala AIF i allhelgonahelgen 2-3 november möter vinnaren i den första matchen. Hemma mot Ytterhogdal eller borta mot Karlberg.

Vinnaren i trelagsgruppen möter sedan kvallaget från norrettan i slutkval, i bäst av två matcher 6 och 10 november. Det kan bli Sollentuna, Team TG, Gefle eller Rynninge.

– Det är två tuffa lag vi möter i kvalgruppen. Men för oss är det bara positivt. Vi kommer med en bra känsla efter fem raka segrar och bara två insläppta mål, säger Maifs tränare Christer Persson.

Vad vet du om motståndarlagen?

–  Vi ska börja titta på det. Men jag vet att Ytterhogdal har en del engelsmän och att Karlberg har ett ungt lag som drillas av journalisten Kalle Karlsson och Douglas Jacobsson, säger Christer Persson.

I Maif spelade varken Valon Silka eller Ibrahim Koroma mot Aspudden. Men Maif hoppas att de ska vara kuranta till första kvalmatchen om två veckor.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!