– Väldigt skönt att kunna köra fasta situationer i värmen efter minusgraderna hemma. Vi har kunnat lära känna varandra också, med spelare från olika kontinenter. Det har varit ett perfekt tillfälle för det, säger Maiftränaren Vladan Ladan.

Maif åkte söderut i tisdags och har efter det genomfört fem träningspass på gräs. På fredagen var halva dagen ledig, för fria aktiviteter.

På lördagen klockan 14 svensk tid spelar Maif träningsmatch mot Rosengård och på söndag åker laget hem till Sverige igen.

Klart är att Ylber Gubetini står mot Rosengård, i övrigt får alla helt friska spelare minst 45 minuters speltid.

– Vi har en bra vecka och har haft en fantastisk försäsong, säger Vladan Ladan.

Vad blir det för målsättning i division 2?

– Vi tar en match i taget och tre poäng är målet i varje match. Sedan hoppas vi hålla en jämn nivå i våra prestationer.

Maif har beslutat att inte gå vidare med gambiske engelsmannen Pa Suley, som eventuellt skulle ersätta den till Örebro flyktade anfallaren Adam Larsson. Suley anses inte tillräckligt bra tränad.

– Vi har många alternativ offensivt i vår uppställning, säger Vladan Ladan och nämner spelare som Renato Rako, Johannes Ehn, Arvid Falk-Lindgren, Simon Wennerhag och Pontus Eriksson. Plus brassen Leonardo som landar om en månad.

Maif har bland annat haft inkilningsövningar med nyförvärv på lägret också, där det pratas om skön rapp av målvakterna Anthony Ferrara och Ylber Gubetini, och skönsång av Jonathan Hellqvist och Fadel Youssif.

– En hel del roliga historier som får stanna i gruppen, säger klubbchefen Mikael Larsson.