När den första av 10 deltävlingar i långloppsmästerskapet på Nürburgring körs på lördagen så är SMK Motala Edward Sandström en av fyra förare i Belgian Audi club team WRT.

Och det är inte bara säsongsdebut för Sandström och de andra teammedlemmarna. Det är också den första tävlingen i AUDIS nya R8 LMS. Så huvudfokus för teamet är inte att vinna tävlingen.

– Det är lite av ett förberedelserace. Det viktiga är att vi får många kilometer med bilen och kan testa så mycket saker som möjligt. Det är ju fortfarande ett tidigt stadium så vi får ta det steg för steg. Sen är vi fyra förare så vi får ett extra depåstopp jämfört med de andra, säger Sandström som menar att den nya bilen är förbättrad på en rad olika punkter.

– Vi får väl se hur bra den är, nu är det ju dags att jämföra den med konkurrenternas. Men man utvecklar ju inte en ny bil under flera år för att den ska vara sämre än den gamla. Inne i cockpit är det en hel del som är ändrat. Knapparna är mycket bättre placerade och ratten har en lite annan form. Sen är säkerheten förbättrad, så det är en hel del som skiljer, säger Sandström som varit med och utforma den nya bil som AUDI nu alltså hoppas konkurrenterna bara ska få se bakifrån.

– Det är kul för mig personligen att få ha varit med och utveckla en ny bil. Det är ju en fjäder i hatten för mig. Just nu är det bara två team som har den. Tanken är väl att vi ska prova ut den under här säsongen så ska den komma ut för försäljning till nästa år, säger Sandström.