Spel inför hemmapublik händer inte så ofta för Västers BTK. Bordtennisens system med sammandrag gör att det bara blir vid något enstaka tillfälle per säsong.

Men på lördag är det dags när Västers står värd för den femte och sjätte omgången i division 1 västra.

Och lotten har fallit så att de i hemma i Motala sporthall ställs mot Mölndal i en tidig seriefinal. Båda lagen har vunnit de sina fyra matcher i serien.

– Det är alltid kul med hemmasammandrag och extra kul med seriefinal. Förhoppningsvis så kommer det bli en jämn och spännande match. Det är ju någon av oss som kommer vinna serien så det är en otroligt viktig match. De är väl lite favoriter men vi har ju fördel av hemmaplan, säger Västers BTK:s lagledare Daniel Ellerman.

Ellerman har dock lite att tänka på när han ska formera uppställningen inför helgen. Sedan tidigare så saknas knäskadade Mathias Johansson och inför helgens sammandrag så har även Linus Karlsson problem med ett knä.

Dessutom har lagets etta, Anders Sjöstedt, varit sjuk i två veckor.

– Men han verkar ha piggnat till och kan spela i helgen om det inte skulle vända igen nu de sista dagarna. Han är ju otroligt viktig för oss om vi ska kunna vinna mot Mölndal. Men med Linus ser det värre ut, det är mycket tveksamt att han kan spela. Så då tappar vi ju dubblarna igen. Så det kommer bli riktigt tufft. Mölndal är ett riktigt bra lag, men vi brukar spela bra på hemmaplan.

Västers möter tabelltrean Linné/Partille i sin andra i sammandraget.

– Det är också ett bra lag med några unga riktigt bra spelare.