Simtalanger jagar USM-medaljer

Simma snabbare än vad de någonsin gjort tidigare. Det är målet för trion från Motala simsällskap inför finalerna i Sum-sim. De hoppas det ska räcka till medalj.

Elliot Fielder, Leija Johansson Juntilla och Gustaf Fahlström har alla medaljchans när finalerna i Sum-sim avgörs i Umeå.

Elliot Fielder, Leija Johansson Juntilla och Gustaf Fahlström har alla medaljchans när finalerna i Sum-sim avgörs i Umeå.

Foto: Thomas Augustsson

Simning2019-12-06 09:06

En lång tågresa till Umeå. Det blir den sista uppladdningen för Mss-trion Elliot Fielder, Leija Johansson Juntilla och Gustaf Fahlström innan de i helgen ska tampas om medaljerna i finalerna i Sum-sim.
De kommer göra det med lite olika perspektiv. För Fielder så är det sista chansen inomhus innan han faller för ålderstrecket. Vilket gör att han känner att det är dags att sätta pricken över i:et. 
– Jag har ju många fjärde och femte platser sedan tidigare men jag har aldrig tagit en medalj. Så jag hoppas kunna göra det nu, säger Fielder. 

Sett till kvalificeringstiderna så har han också goda möjligheter att göra det. För han har den nästa bästa kvaltiden på 200 meter bröstsim och den tredje bästa på 100 bröst och 400 medley. 
– Jag känner ändå ingen jättepress. Jag kan bara göra mitt bästa. Vad de andra sen gör kan jag inte påverka, säger Fielder. 

I andra änden av skalan har vi Leija Johansson Juntilla. Hon gör nu debut finaldebut inomhus i Sum-sim i F13-klassen. 
– Så jag är lite nervös. Jag vill ju simma fortare än vad jag gjort tidigare och sätta pers. Jag har ju den tredje bästa anmälningstiden på 100 ryggsim så den medaljen vill jag gärna ta, säger Leija som startar på ytterligare tre distanser-

Mitt emellan de båda hittar vi Gustaf Fahlström som nu gör sitt tredje Sum-sim och har kvalat in som topp åtta på tre distanser. 
– Jag har väl inte så stora mål. Men persa är ju alltid kul och formen känns bra, säger han. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!