Sjöholm: "Det går inte att fuska"

Fyra matcher på sju dagar. Det är vad IFK Motala har framför sig. Förste motståndare de har att ta sig an är Edsbyn på lördagen.

Fyra matcher på sju dagar är vad som väntar IFK Motala. Det är de tränade för menar IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Fyra matcher på sju dagar är vad som väntar IFK Motala. Det är de tränade för menar IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-15 20:00

IFK-tränaren Mattias Sjöholm var riktigt irriterad efter att IFK fått nöja sig med oavgjort i onsdagens bortamöte mot Åby/Tjureda. Två dagar senare har han lagt den missen bakom sig och blickar framåt.
– Vi hade ett bra snack i gruppen i torsdags där vi lyfte upp det vi tycker att vi gjorde fel så jobbar vi vidare med det. Så det har vi släppt. Det är sånt som händer, ibland har man inte marginalerna med sig. Men ju mer vi jobbar och förbereder oss desto mer kommer vi ha marginalerna på vår sida, säger Sjöholm efter att ha avslutat fredagsträningen. 
En träning som kan beskrivas som lättsam. Lite tvåmålsspel följt av nöttande av hörnor och andra detaljer i spelet. 
En typisk dagen innan match-träning skulle man kunna säga. Och när IFK har fyra matcher att spela på sju dagar så får träningen anpassas efter det.
– Det kluriga är ju hur och vad vi kan träna. För det handlar ju om att återhämta oss så vi är så fräscha som möjligt till varje match. Så det gäller att de ser till att äta tillräckligt och återhämta kropparna så gott det går, säger Sjöholm.
Totalt spelar IFK elva matcher på mindre än en månad i det första blocket av elitseriesäsongen.
– Det är ett tufft schema men det är vi tränade för. Det är därför vi håller på och tränar hela sommaren. Det krävs om du ska klara dig på den här nivån. Det går inte att fuska. 

Fuska lär inte IFK heller kunna göra när de gästas av Edsbyn på lördag eftermiddag. Ett Edsbyn som återfinns på femte plats i elitserietabellen. 
– Ett ruskigt bra lag, det går inte att förneka. Men det är vi också. Vi känner inte på något sätt att vi behöver gå ut och be om ursäkt för att vi finns. Här hemma så känner vi att vi kan gå ut och kriga ner dem. Sen gäller det ju att vi är riktigt uppmärksamma. De är ju ruskigt snabba när de får chansen att ställa om, säger Sjöholm. 

Mot Edsbyn får IFK klara sig utan Vitaliy Klyushanov som är sjuk. 
– Han kände nog av det redan under matcehn i onsdags. Han var riktigt risig i går (läs i torsdags), säger Sjöholm. Klyushanov ersätts nu av William Lövstedt. 
IFK:s lag mot Edsbyn: Jussi Aaltonen (Hugo Lundqvist). Försvar: Kasperi Hirvonen, Niklas Ögren, Olle Nordlund, Elias Gillgren, Viktor Hulthammar. Mittfält: Erik Litzén, Anders Persson, Jonas Enander, Fredrik Lönn. Forvard: Philip Florén. Avbytare: Albin Bjerkegren, Albin Rohlén, William Lövstedt.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!