"Ska titta på olika lösningar"

Några andra tankar än att isen ska vara spelbar finns inte. Nu hoppas arbetsledaren Patrik Widing att finjusteringar ska kunna optimera kylanläggningen på K-bygg arena.

Arbetsledaren Patrik Widing tror inte att isen ska vara något problem när IFK Motala tar emot Hammarby.

Arbetsledaren Patrik Widing tror inte att isen ska vara något problem när IFK Motala tar emot Hammarby.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-21 15:02

Temperaturen steg under onsdagsförmiddagen till dryga åtta grader på K-Bygg arena. Vilket var oroväckande varmt för att bandyisen ska vara spelbar när IFK Motala på fredagskvällen ska möta Hammarby. 
Men Patrik Widing, arbetsledare för vaktmästarna på arenan, var efter lunch inte speciellt orolig för det. 
– Match kommer det bli, något annat finns inte i tankarna. Visst det är lite blött nu men det håller vi på att suga upp. Det finns ju is under och den har faktiskt klarat sig förvånansvärt bra. Sen finns det ju alltid saker som man hade velat skulle vara bättre, säger han.
 För att just försöka förbättra anläggningen så hade arenan under onsdagen besök av Francks kylindustri. 
– Vi som jobbar här har ju haft några funderingar på vad man skulle kunna göra för att förbättra den ytterligare. Då är det bra att kunna bolla med dem. De är ju experter och kan det här och det var ett jättebra möte vi hade, säger Widing. 

Några stora ombyggnationer i den nuvarande anläggningen är det dock inte tal om. För den är det inte något fel på, menar Widing. Det handlar nu om är att hitta de perfekta inställningarna för den.
– Egentligen är det ju en uppföljning efter ombyggnationen vi gjorde ifjol. Tidigare hade vi ju ren ammoniak i systemet. Nu har vi ammoniakvatten och det gör det lite svårare, säger Widing. 
Han fortsätter:
– Så nu ska de titta på olika lösningar för att finjustera anläggningen för att optimera den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!