"Hoppar jag 1.90 i första tävlingen. Då jäklar."

Det svarade Maja Nilsson när hon i december fick frågan om hon hade något utstakad mål för inomhussäsongen. Nu blev det inte 1.90 i den första tävlingen.

Men när den Maif-fostrade höjdhoppstalangen gjorde sin andra tävling i Norge i helgen. Ja, då slog hon till och hoppade 1.90.

– Det har ju känts bra så förvånad är jag inte. Mer lättad att de höga höjderna är tillbaka, säger Nilsson som numera tävlar för Örgryte IS.

Hoppet gav seger i Norgeslekene, en förbättring av det personliga inomhusrekordet med en centimeter och en åttondeplats på Sverige-bästalistan genom tiderna. Men framför allt så kan det också ge henne en plats i hennes första seniormästerskap.

För 1.90 är just kvalgränsen till inomhus-EM i Glasgow den första helgen i mars.

Men säga att hon kommer få åka vill Maja inte göra trots att det i nuläget bara är hon och Erika Kinsey som klarat kvalgränsen.

– Sverige har ju tre platser per gren så det borde ju inte vara några problem egentligen. Men jag vill inte ta ut något i förskott. Nu har jag i alla fall klarat kvalgränsen, sen får vi se vad som händer, säger hon.

Om hon skulle bli uttagen så tänker hon dock se till att vara i sin bästa form. Det jobbet började hon med så fort hon kom hem till Göteborg.

– Jag har kört på lite de senaste dagarna och ska fortsätta göra det så jag blir lite nedtränad så jag kan få till en formtopp tills dess.

Du gjorde tre hopp på 1.92 i Norge. Hur nära var det att du klarade?

– De var inte så bra. Jag var så glad över att ha klarat 1.90. Men jag vet att jag har det i mig.