Det var gästerna som hade ett visst övertag i första halvlek, och bland annat ett farligt skott av Viktor Björhn som Jonathan Erlandsson tippade över ribban.

Efter paus hittade Sleipner mer rätt på sin hemmaplan. Framför allt hittade "Randigt" målet med en knapp kvart kvar.

Lagkaptenen Calle Appelquist klämde in 1–0 efter en rörig hörnsituation. Någon dryg minut senare fick Ignatius Malki på en patenterad pärla. Inhoppande Torstorps-målvakten Martin Elovsson, som fick komma in när Andreas Eriksson slog i huvudet i stolpen i första halvlek, kunde inte göra mycket på det målet.

Artikelbild

| David Centeno Norberg.

.

Calle Appelquist fick avsluta på bänken på grund av en stukad fot men det var ett billigt pris för tre nya poäng.

– Det känns bra men det tog ett tag innan vi kom i matchen. De satte hög press på oss och vi lurades med i den fällan. Men sen åt vi oss in i matchen. Vi vet att vi är starka i andra halvlek, det har vi varit hela året, sa Calle.

Han förklarade gärna det röriga 1–0-målet där han själv först gick upp i en nickduell på hörna.

Artikelbild

| Calle Appelquist och Nila Akai Rosell.

– Jag tror målvakten gjorde en jättefin räddning först så att bollen gick i ribban. Sen var det lite grötigt men jag lyckades slå in returen.

Och sen kom "Igges" mål.

Artikelbild

| Ignatius Malki firas av Kasper Ringqvist efter 2-0.

– Ja, fantastiskt avslut. Det är skönt att ha fått igång honom också nu.

Sleipner är också igång i division 3-serien och ligger en poäng efter ledande Tord.

Artikelbild

| Hörnsituationen innan 1-0.

– Vi har två bottennapp och jag hoppas det inte blir några fler. Men det krävs hårt hela tiden, alla vill ju slå Sleipner, sa Calle Appelquist.

Torstorp gjorde långt ifrån något bottennapp men det blev ändå noll poäng.

Artikelbild

| Sleipners tränare Simon Dogan tillsammans med Michael Schepler och Calle Appelquist.

Lagkaptenen David Centeno Norberg sjönk ner på huk efter slutsignalen och var inte supernöjd med söndagen på Östgötaporten.

– Det var inte det här vi hade hoppats på, speciellt inte på sättet som vi förlorar. Martin gjorde en jätteräddning först på det första målet och vi hade flera chanser att få bort bollen, men den gick in i nät ändå. Sen försökte vi gå framåt och då gjorde de tvåan. Då var det över liksom, konstaterade han.

Artikelbild

| Torstorps målvakt Andreas Eriksson tvingades bryta matchen.

Jag tycker ändå ni hade ett övertag i första halvlek.

– Ja, vi följde spelplanen perfekt i spelet utan boll. Spelet med boll hade kunnat varit bättre men det var absolut en bra halvlek. Andra halvlek var också okej och vi hade ett par lägen innan de gjorde första målet.

Artikelbild

| Torstorps tränare Daniel Helmesjö och Dzenis Halilovic.

Är det extra jobbigt att förlora i ett derby?

– Nej, det är alltid lika tråkigt att förlora. Speciellt en sån här match, jag tycker vi förtjänade mer, sa David Centeno Norberg.