Mellan 200 och 250 förare väntas till Linköpings motorstadion på Sviestad nästa helg. Då körs SM-deltävling tre av sju, uppdelat i fyra klasser.

Hemmaklubben LMS, som inte arrangerat ett cross-SM sedan 2009, har hela 16 förare med och det är ovanligt många. Men det är heller ingen tillfällighet.

– Vi började en elitsatsning 2014. Vi hade en treårsplan 2015-2017 då vi försökte bli mer professionella. Vi försöker äta rätt, träna rätt och umgås mer. Nu 2018-2020 har vi startat ännu en treårsplan för att bli ännu lite bättre och i det ingår att ha ett eget SM, berättar LMS-ledaren Peter Kahrle.

Artikelbild

| LMS förare är redo för SM-deltävlingen på hemmaplan nästa helg. På tisdagen var det gemensam träning på Sviestad.

I LMS-teamet är det inte bara förare från Linköping utan även invärvade talanger från Norrköping, Motala och Åtvidaberg.

Sebastian Mårtensson från Norrköping har inte börjat säsongen bra resultatmässigt, men tycker att åkningen fungerar bra. Han har brutit ett SM-race och kommit 13:e som bäst.

– Topp tio hoppas jag på hemma. Men viktigast är att ha kul, säger Sebastian som gillar Sviestads bana.

– Hemmabanan är alltid hemma. Det ska bli kul att tävla inför publik man känner, som sponsorer och familj, säger han inför SM i Linköping.

Artikelbild

| Norrköpingskillen Sebastian Mårtensson i LMS tycker att körningen börjar kännas bättre och bättre. Snart väntar SM på hemmaplan.

Vad är din styrka som förare?

– Att jag inte ger upp. Men starterna kan jag bli bättre på, säger Norrköpingskillen.

Artikelbild

| Casper Lindholm, Hampus Kahrle och Cevin Lövendahl kör för LMS i hemma-SM på Sviestad 26-27 maj.

Kim Johansson från Åtvidaberg är en av de unga LMS-förarna. 16-åringen ser fram emot SM.

– Att kvala in är målet, till final. Jag hoppas på det bästa.

Varför kör du cross?

– Det är roligt, roligt att hoppa. Och köra med kompisar, säger Kim.

I damklassen gör Moa Pettersson comeback för LMS. 21-åringen har varit knäskadad i ett och ett halvt år, men nu kör hon igen.

– Det är så kul, förklarar hon.

I seniorernas 250 kubik ligger Hampus Kahrle trea totalt i SM-sammandraget.

– Nu är det vinst som gäller. Riktigt kul med SM hemma. Jag var ju så liten senast det var här, säger 21-årige Kahrle.

Alexander Hultebring från Motala har också flyttat till LMS, till i år. Han har bytt från SMK Motala.

– Det är en hård satsning från klubben här och därför har jag valt LMS. Jag hoppas att den här elitsatsningen kan ge resultat, säger Alexander.

Hur känns det inför ditt hemma-SM?

– Bra, hoppas på bra evenemang och mycket folk. Mitt mål är att kvala in. Jag är i bra form nu och det är kul att åka, säger Motalakillen.

För LMS kör Cevin Lövendahl, Kim Johansson, Casper Lövendahl och Jacob Zetterholm i ungdom, Alex Brandow, Hampus Kahrle, Sebastian Mårtensson, Joacim Clemin och Jesper Hultman i 250 kubik, Alexander Hultebring, Lukas Kahrle och Casper Lindholm i 450 kubik och Moa Pettersson i dam.