2017 stod Motala bågskytteklubb värd för SM-tävlingarna i bågskytte. Nu har de återigen fått förtroendet att arrangera mästerskapstävlingarna när JSM-tävlingarna kommande helg avslutas på klubbens bågskyttefält.

– Den här gången är vi ju tre föreningar, Mjölby, Rejmyre och vi som kör det ihop. Rejmyre håller i 3D-skyttet, Mjölby i fältskyttet. Både de delarna kommer skjutas i Mjölby under fredagen och lördagen. Sen har vi tavelskyttet här hos oss på söndagen, säger Motala bågskytteklubbs ordförande Karl Göran Eklundh.

Två SM-tävlingarna på tre år. Vad är förklaringen till att ni får det förtroendet?
Artikelbild

| Motala bågskytteklubbs ordförande Karl Göran Eklundh ser fram emot klubbens andra SM-arrangemang på tre år.

– Det är bara att titta runt här. Det här är ett av Sveriges vackraste bågskyttefält. Jag må vara part i målet men så är det bara. Sen har vi materialet för att fixa det här. Vi behöver inte låna in något. Sen börjar dessutom medlemmarna ställa upp på att göra såna här arrangemang. Det är ju en förutsättning för att kunna göra det, säger Eklundh.

Motala bågskytteklubb har ett antal ungdomar med i mästerskapet. Av dessa menar Eklundh att Isa Stark får räknas som klubbens största hopp.

– Hon har plockat SM-medaljer i både fält och 3D tidigare.

Men det finns fler som siktar på att få en fullträff när JSM avgörs på hemmaplan. En av dem är Emma Holmertz som tävlar i DC13. När hon får frågan vad målet inför tävlingarna svarar hon blixtsnabbt:

– Guld. Men det är egentligen inte ett så tufft mål. Vi är bara två som skjuter i min klass.

Blir det extra press att tävla på hemmaplan?

– Jag blir ju väldigt nervös. Men jag vill ju verkligen vara bland de bästa så jag gör ju allt för att vara det. Men det är skönt att tävla här. Då har ju familjen och vänner möjlighet att komma. Det ger en extra trygghet.