I Arena Grosvad tappade Rimforsa, serieledarna, nämligen poäng. Finspång lyckades vända 2–6 till 7–6 innan Rimforsa kvitterade och fick till en förlängning. Men där vann Finspång.

Resultatet betyder att Solfjädern plötsligt bara är en poäng bakom och har en god chans att göra den sista matchen för säsongen, mot Rimforsa, till en ren seriefinal. Tre matcher återstår innan dess, för Solfjäderstaden väntar Bergs IK, Finspång och Söderköping.

– Det krävs att vi går rent de matcher som är kvar och det ska vi göra. Vi hade ett snack i veckan om att det är bara segrar som gäller nu, vi ska ge oss själva chansen att få spela den där avgörande matchen. Det skulle vara riktigt häftigt, säger tvåmålsskytten Didrik Karlsson.

Artikelbild

| Kim Karlsson fortsätter att göra mål för Solfjäderstaden. Mot LiU blev det två.

Solfjädern gjorde sitt mot LiU och Didrik själv hade en tuff eftermiddag. Inte en utan två gånger tvingades han avbryta matchen dra ena axeln rätt. Men vad gjorde det när det blev seger?

– Jag får köra lite rehab en vecka nu så ska det nog vara okej igen.

För att få axeln rätt igen fick han ta hjälp av en stol, brorsan Hampus Karlsson och kedjekamraten Kim Karlsson.

– Det går åt att en håller emot och en drar axeln rätt, då brukar den hoppa tillbaka ganska lätt. Men nu får jag nog ta det lugnt en vecka för att den ska få vila lite till nästa match.

Artikelbild

| Jesper Bååth (77) och de andra i Solfjäderstaden kunde jubla över ännu en seger.

Han log och försökte summera den match som gav tre nya poäng via seger med 6–2.

– Det bästa var väl just att det blev tre poäng. Det är tajta matcher hela tiden och även om inte spelet var klockrent så är det just nu poängen som räknas.

Solfjäderstaden ryckte åt sig 2–0 i den första perioden men dippade sen rejält och lät LiU komma tillbaka och kvittera.

– Det är små marginaler i de flesta matcher i den här serien och vi visste att LiU är ett bra lag. I sista perioden tycker jag att vi kontrollerade det bättre och fick också utdelning.