– Enligt min åsikt är han Sveriges bästa spelare född 1997, säger Jens Larsson i Solfjäderstadens sportgrupp.

Spelaren han pratar om är Adam Hjalmarsson som senast han spelade innebandy gjorde det i Jönköping i högsta ligan SSL. Där gjorde han fem poäng på 27 matcher, som back.

– Han skolades om till back under de sista åren i JIK och var enligt min mening deras bästa back den sista säsongen han spelade. Men jag ser honom egentligen mest som forward så tror jag att det är där vi kommer att använda honom. En allround spelare, en slitvarg, en poängspelare med grymma handleder som kommer att bli kul att se. En spelare som verkligen gör skillnad.

Artikelbild

| Adam Hjalmarsson, 21 år.

Adam Hjalmarsson spelade inte alls förra säsongen.

– Han var säkert jagad av flera klubbar i SSL, förutom att vi var på honom, men han ville lägga all sin fokus på studierna i Linköping. Nu känner han att han har tid över till innebandy och har saknat tävlingsmomentet.

Adam Hjalmarsson har spelat ihop med Jakob Larsson, också i Solfjäderstaden nu, och de har tillsammans bland annat vunnit guld i Junior-SM och gjorde matcher ihop i SSL säsongen 2017/2018.

– De känner varandra utan och innan, både på och utanför planen.

Solfjäderstaden ser ut att komma väl rustade till comebacken i division 1. Med fyra nyförvärv in och bara en förlust, lagkaptenen Joacim Risberg som lämnat för Ledberg.

– Vi känner oss väldigt nöjda och kommer inte jaga fler nyförvärv. Om nån självmant vill komma till oss får vi diskutera det då, men målet var att få in några spetsspelare och det har vi lyckats med.