– Inte oväntat för mig. Han umgås ju med de flesta i laget hela tiden, säger forwarden Didrik Karlsson som också är tillbaka på planen efter att ha sprungit Lidingöloppet förra helgen.

Mikael Sonesson är avstängd i sista serieomgången med fotbollslaget AFK Linköping, vilket gjort att han kunnat ha en full träningsvecka med Solfjädern. Ur högklassiga pass av hela laget tisdag och torsdag har Sonesson spelat till sig en startplats i tredjefemman.

– En bra tränad Sonesson är bra för laget, stabil. Det är bra att vi har den här konkurrensen, tycker Didrik Karlsson.

Solfjäderstadens tränare Kristofer Vestergaard beskriver den gångna veckan som "fantastisk". Fjädern var inte nöjt med premiären borta mot Jönköping, bara tio minuters bra spel gav förlust, och nu är laget revanschsuget inför hemmapremiären.

– Det var premiärnerver då och vi lät dem spela i lågt tempo. Det passade inte oss. Nu hoppas jag att vi kan få upp tempot, så vi kan få till vårt snabba spel med spelvändningar. Jag hoppas att vi kan spela ut, utan någon större respekt, säger Vestergaard.

Älvsjö har ett ungt lag, men också vassa spelare i exempelvis Kristoffer Fält, i fjol i SSL med Helsingborg, och Andreas Rehn, i fjol AIK.s förstemålvakt i SSL. Båda var bra när Älvsjö vann sin premiär. Fält med tre målpass och Rehn med hög räddningsprocent.

Älvsjö tränas för första året av förre storspelaren Danne Bron Sundbom.

– Det ska bli härligt att komma till Motala, med mycket folk på läktaren. Vi har stor respekt för Solfjädern, jag har sett deras kvalmatcher på video. Jag tror Solfjädern är bättre än vår första motståndare, säger Bron Sundbom.

Solfjäderstaden hoppas på mycket folk i Motala sporthall.

– Över 500 så är jag jättenöjd, säger Kristofer Vestergaard.

Solfjäderstaden har Joel Hermansson fotskadad.

Solfjäderns lag, målvakter: Linus Staaf (Marcus Levin). Förstafemman: Christoffer Jonsson, John Fransson, Didrik Karlsson, Joakim Karlsson, Victor Schelin. Andrafemman: Mattias Hjalmarsson, Marcus Sjöholm, Fredrik Ählström, Victor Andersson, Fredrik Nyman. Tredjefemman: Hampus Karlsson, Jesper Bååth, Anton Abrahamsson, Mikael Sonesson, Henrik Danielsson. Extraspelare: Elliot Lindgren.