Spännande år för systrarna Storm Edholm

Skvallerreportern hamnade på samma pendeltåg som en Vadstenaduo i påskveckan. Ungefär samtidigt som Stina Blackstenius gjorde comeback i damallsvenskan, gjorde två assists i premiären mot Växjö, rullade tåget iväg från Linköpings station. Moa Storm Edholm spelade handboll med Stina i tio år och följer henne i fotbollskarriären. "Hon är stor nu och det är kul att det gått så bra", säger Moa som också bytte bort handbollen i vuxen ålder, mot golfen.

Nu är Moa Storm Edholm 22 år och bor i Halmstad där hon satsar på golfen och spel på svenska touren. Just nu är hon dock handledsskadad, men ska tävla igen, senast i sommar. Bland annat siktas det på SM-guld i lag med Halmstads klubb Ringenäs.

Artikelbild

| Påsklediga. Moa Storm Edholm tog en shoppingtur till Linköping i påskveckan, tillsammans med lillasyster Ellen Storm Edholm. Vadstenatjejerna har ett spännande år framför sig.

Lillasyster Ellen Storm Edholm, 19, tar studenten nu i sommar. Hon har handbollen som sin sport och hoppas spela i det nya damlag som VHF ställer på benen i höst. Då blir det derbyn mot Motala HK igen, alltid spännande rivalmöten. Men Ellen vet inte riktigt hur mycket hon ska kunna satsa. "Jag ska göra lumpen och rycker in i Kvarn i höst, vet inte hur mycket jag får ledigt", säger Vadstenatjejen.

Tjejerna plågade sig med en mara

Enligt den gamla traditionen ska långfredagen vara en dag att plåga sig. Kanske var det så Motalatjejerna Viktoria Kosovic, Martina Johansson och Christine Jacobsson tänkte när de gav sig ut på ett spontant maratonlopp. "På en långfredag ska man springa långt", säger Jacobsson. Trion startade klockan halv tio på förmiddagen och loppet, som sträckte sig över alla vrår av Motala, tog fyra och en halv timme. Lika spontant som trion sprang, lika spontant blev de påhejade. På något ställe blev de till och med bjudna på påskmust. Ödeby var tuffast och kanske var det här en förberedelse inför ett "riktigt" maratonlopp. "Stockholm vore kul", säger Viktoria Kosovic.

Boijes duell med Ortelli på film

Han är fortsatt het i motorvärlden, Motalaprofilen Boije Ovebrink. Från Argentinaresan kan nu hans duell med racingsstjärnan Guillermo Ortelli ses på youtube. Bara att söka på Iron knight. Det är trucken som utmanar bilen. Kolla får ni se vem som vinner.