I veckan blev det till sist klart vilken klubb som Greg Hancock kommer köra för i den polska högsta ligan, Extraliga. Och det blev nykomlingarna Rzeszow som fick världsmästarens signatur på ett kontrakt.

– Jag signerade och skickade tillbaka kontraktet här i veckan, så nu är det klart, bekräftar Hancock på telefon från hemmet i Kalifornien.

Det har förvånat många i speedwayvärlden att Hancock, som den gångna säsongen körde för Tarnow, inte blivit klar för någon klubb tidigare. Enligt Hancock så är förklaringen enkel.

– Jag väntade helt enkelt på att någon klubb som verkligen ville ha mig skulle höra av sig. Det var många klubbar som pratade men de ville utnyttja mig och spela ut mig mot andra förare. Det var ingen som verkligen ville förhandla, säger Hancock som berättar att han fått en del negativ publicitet i Polen när klubbledningar gått ut och hävdat att han krävt för mycket betalt.

– Det har stått mycket i tidningarna. Men sanningen är att jag inte förhandlade med en enda klubb. Det enda jag frågade var vad som låg på bordet. Och det fick jag inte svar på. Vill de inte förhandla och verkligen ha mig i sitt lag så vill jag inte vara där heller. Jag vill vara i den klubb som vill ha mig i laget och det ville Rzeszow.