SE MER:SPORTSNACK: Axén om fotbollen och padeln

42-årige Hedlund är också ungdomsledare i Skeninge IK och till yrket idrottslärare i Mjölby.

Fokus för intervjun är Mjölbyfotbollen i stort och de stundande premiärerna för MAI:s herrar i trean och MFC:s damer i tvåan.

Artikelbild

| Richard Hedlund, herransvarig i Mjölby AI, gästar veckans Sportsnack som har fokus på Mjölbyfotbollen inför stundande seriepremiärer.

Richard Hedlund, den förre målvakten, har tränat MAI, men också spelat många år för Skeninge, MAI, Motala AIF, Zeros och senast Derby 2017.

– Vi siktar på att etablera oss i trean, men vi nöjer oss med att ha ett mål att hänga kvar i första hand, säger Hedlund.

Den herransvarige ser nyckelspelare i MAI i måltjuven Emil Dagnäs, target playern Nils Lindsten, just nu skadad, bröderna David och Philip Lundgren och Jonas Johansson.

MAI har två pendlingsbilar från Linköping och en från Motala, men räds inte risken att inte ha en stor egen förankring.

– Det är så här fotbollen ser ut i dag, spelare flyttar på sig. Det är 20 minuter till Motala och Linköping från oss, och det är inte längre än att åka mellan två ställen i Linköping, säger Richard Hedlund.

I Mjölbyfotbollen har det också förändrats där MAI i dag har en väldigt bred verksamhet med 30-40 ungdomar i vissa årskullar. Samtidigt som Södra och Turabdin har minskande verksamheter.

– Fenomenet att Mjölby är uppdelat på var sin sida ån gäller inte längre. I dag skjutsas barnen överallt. Vi i MAI har jobbat länge för att bygga någonting och har i dag en god ekonomi, engagerad styrelse och bra ledare. Vi har haft gamla A-lagsspelare som Ulf Malmén och Mattias Karlsson i olika årskullar och vi har också många duktiga kvinnliga ledare, berättar Richard Hedlund.

Samtidigt har Södra och MAI samarbete kring två juniorlag under A-lagen, men Richard Hedlund tror inte på ett MFC herr, trots att MFC dam fungerar.

– MAI är ju en klubb som är över hundra år gammal. Det kastar man inte bort hur som helst, säger han.

Så här skulle en startelva i MAI kunna se ut till premiären hemma mot Skärblacka på lördag, den 13 april klockan 15: Axel Lundqvist – Emil Gustavsson, Philip Lundgren, Jonas Johansson, Markus Nikkanen – Arvid Falk-Lindgren, Adin Pehilj, Anton Lundqvist, Sami Skhiri – David Lundgren, Emil Dagnäs.

MAI gick i helgen vidare i Östgötacupen, efter seger på straffar mot AC Studenterna i Ryd.

MFC:s damer spelar hemma mot Borens IK på Vifolkavallen på söndag, den 14 april. Det är division 2-premiär. MFC har fått tillbaka Jonna Andersson från IFK Norrköping, men hon är just nu skadad. Långtidsskadad är också Lovisa Granman.

MFC har fått åtta spelare från nedlagda laget i Skeninge, och även tränaren Adem Trumic är hämtad därifrån.

MFC föll i Östgötacupen i fredags, 2–4 mot IFK Norrköping. Försäsongens första förlust.

– Vi har gjort en bra försäsong och ska försöka bli ett mittenlag, säger Adem Trumic.