Villa har varit på stor is över en månad medan fredagskvällens träningsmatch i Lidköping Arena var IFK Motalas premiär på normalstor bandyplan.

Att Villa skulle vinna med de olika förutsättningarna var nästan klart på förhand. Det visste även IFK-ledningen.

– Ja, men resultatet var helt oväsentligt den här gången. Nu handlade det främst om att vi skulle få en bra genomkörare och skridskokondition. Det är skillnad på rinken där vi har tränat – som är en tredjedel så stor – och det här, sa IFK-tränaren Mattias Sjöholm efter slutsignalen.

Villa vann med 9–1 efter 7–0 i paus. Det var främst i första halvleken skillnaden märktes tydligast, sen blev bortaspelarna allt varmare i sin blå dress.

– Vi spelade för smått i början, som man gör när man inte är van. I andra blev det skillnad, då var vi lite mer med. I det stora hela gjorde vi det vi kommit överens om. Defensiven var riktigt bra efter paus. Även offensiven var mycket bra, vi skapade mycket men det blir svårt i avsluten när man inte har vanan, sa Sjöholm.

Nästa träningsmatch är redan på söndag när IFK ställs mot Tellus i Västerås.

Målen: 1–0 (4) Felix Pherson, 2–0 (20) Joakim Andersson, 3–0 (21) Johan Löfstedt, 4–0 (25) Martin Karlsson, 5–0 (31) Martin Johansson, 6–0 (35) Johan Esplund, 7–0 (45) David Karlsson, 7–1 (50) Oskar Nilsson, 8–1 (69) David Karlsson, 9–1 (90) Felix Pherson. Hörnor: 13–6. Publik: 617.