Streckmatch för IFK mot Broberg

Redan på tisdagen är det match igen för IFK Motala. Broberg från Söderhamn kommer till K bygg arena, med seriens skyttekung med sig.

Nästa hälsingelag till drabbning. Här matchen från förra tisdagen då IFK Motala och Bollnäs spelade 1-1. Nu på tisdagen kommer Broberg på besök.

Nästa hälsingelag till drabbning. Här matchen från förra tisdagen då IFK Motala och Bollnäs spelade 1-1. Nu på tisdagen kommer Broberg på besök.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-12-02 21:00

Det är Martin Söderberg som efter nio omgångar toppar skytteligan med 15 mål. Det är första gången i livet han har den positionen. Broberg har nio poäng, precis bakom IFK som har tio. Det är en streckfajt som betyder mycket.

– Vi gör mer mål nu än tidigare. Vi har en bra offensiv med många spelare som hotar, säger Martin Söderberg.

Broberglaget såg Motalas seger mot Frillesås på tv.

– Det blir jättetufft och vi är förberedda på fajt. Vi ska ha en bra gameplan och litar på vårt eget spel, säger Martin Söderberg.

Om Broberg är ett offensivt starkt lag är IFK Motalas styrka just nu defensiven. Målvakten Jussi Aaltonen förklarar:

– Två formstarka lag som möts. Vi vet att vi kan slå alla lag och vi är stabila nu över 90 minuter. Försvaret är hela lagets insats, vi känner varandra och är lite lugnare. Vi överarbetar inte, menar Aaltonen som hållit nollan två gånger i höst.

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm hoppas att IFK ska göra det IFK är bra på, men vet om Brobergs djupledsspel med flipp.

I IFK-laget kommer troligen Olle Nordlund tillbaka efter sin ögonskada där han fick en flisa i hornhinnan när han gjorde ett privat byggjobb. Skadan gjorde att han missade Frillesåsmatchen. I så fall får William Lövstedt vila.

MVT:s betygsliga efter nio omgångar: Kasperi Hirvonen 8 poäng, Anders Persson 8, Jussi Aaltonen 7, Elias Gillgren 7, Albin Bjerkegren 7, Philip Florén 4, Nicklas Ögren 4, Olle Nordlund 3, Jonas Enander 3, Viktor Hulthammar 2, Albin Rohlén 1.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!