När Västers BTK:s Linus Karlsson i vintras slet av hälsenan så drabbade det även Emil Andersson. Duon tog som bekant silver i Paralympics i Rio och med Karlsson skadad så stod Andersson helt plötsligt utan partner. Men när Slovenian open spelades i helgen så var det dags för en ny Västerskonstelation att knipa silver.

Föär när Andersson klev upp en klass till klass 9 och bildade par med klubbkamraten Daniel Gustafsson. Ja, då var ett nytt världspar fött. För duon tog sig hela vägen till final.

– Det var riktigt bra. De slog Kina i semifinalen efter att ha förlorat dubbeln och sedan vänt och tagit hem båda singlarna. Sen förlorade de finalen med 3–2 mot Japan, säger Sveriges förbundskapten Daniel Ellerman.

Gustafsson fick för övrigt med sig en bronsmedalj i sinelspelet. Detta efter att han besegrat både tysken Rüddenklau och japanen Iwabuchi som han föll emot på senaste VM.

– En mycket bra insats och ett bra resultat. I semifinalen sen så förlorade han mot slutsegraren och världstvåan Nozrudinov.

Emil Andersson och Alexander Öhgren blev båda utslagna i kvartsfinal där båda föll mot de regerande Paralympiska mästarna.

– Emil gör en bra insats mot kinesen Zhao och är minst lika bra men han förlorar de avgörande bollarna. De set han förlorar förlorar han med bara två bollar. Alexander gör en dålig match i första gruppspelet men sen tar han två segrar i slutspelet, säger Ellerman som var imponerad av nivån i Slovenian open.

– Otroligt hög klass. 450 spelare från 50 länder. Jag har nog aldrig sett en tävling med så hög standard.