Svängigt när Solfjäderstaden vann

I sudden death kunde Solfjäderstaden till slut besegra Hovshaga med 7-6 i division 1-innebandyn. Men det hann svänga rejält innan segern var i hamn.

Marcus Sjöholm gjorde första målet för Solfjäderstaden mot Hovshaga.

Marcus Sjöholm gjorde första målet för Solfjäderstaden mot Hovshaga.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2019-11-16 19:59

–  Det verkar vara vår melodi att ge och ta den här säsongen. Det enda man kan vara säker på är att det kommer vara jämt i slutet, säger Solfjäderstadens tränare Emil Stille och skrattar efter segern mot Hovshaga. 
Jämt i slutet blev det men det hann svänga en hel del innan de var där. Och det Solfjäderstaden som satte sig i förarsätet i den första perioden som de vann med 2-0. 
– Hovshaga är ett lag som är bra med boll. Men i första får vi press på dem och kan kontra på dem. Sen i andra får vi på ett mål på oss tidigt och då blir det stressigt, säger Stille. 
Den stressen utnyttjade Hovshaga som vann mellanakten med 4-1 och när de dessutom tryckte in 5-3 i början av tredje perioden så var det inte mycket som talade för Solfjäderseger. Men är det något laget har så är det moral. För vika ner sig var det inte tal om. De hämtade upp till 5-5. Fick en ny smäll när Hovshaga återtog ledningen med bara drygt två minuter kvar att spela. Skakade av sig den och minuten senare klippte Oscar Bierfeldt in sitt andra mål för kvällen och tog matchen till sudden death.
Väl där så smällde Victor Schelin segermålet och såg till att Solfjäderstaden kunde åka hem med två poäng i bagaget. 
– Jäkligt skönt att vi kan få med oss bonuspoängen. Sist vi var nere i Växjö så kändes det som vi slängde bort en poäng. Nu känns det som två vunna poäng, säger Stille. 
Övriga målskyttar Solfjäderstaden: Adam Hjalmarsson 2, Marcus Sjöholm, Gustav Strandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!