Spelarna det handlar om är målvakten Thomas Crona samt backarna Philip Fox och Filip Samuelsson som alla imponerat i sina respektive klubblag under säsongen.

Thomas Crona går på riksidrottsgymnasiet i Umeå och spelar numera för RIG Umeå IBK, medan backarna Philip Fox och Filip Samuelsson är kvar hemma i Östergötland. Fox har representerat både Ledberg i division 1 och Åby Oilers i allsvenskan medan Samuelsson spelat både division 1 med Linköping FBC samt tagit för sig allt mer i Libk:s SSL-lag.

De fina insatserna har resulterat i landslagsspel flera gånger tidigare under säsongen, och nu när det är dags för den stora höjdpunkten får de alltså chansen på nytt.

– Det är ett jättehärligt gäng, vi har följt dem under alla fyra år jag har jobbat i landslagsstaben. Det är individer som vi har bra koll på. Det har varit tuff konkurrens på många av platserna, de har olika kvaliteter och det är en harmonisk trupp vi har tagit ut, säger U19-landslagets förbundskapten Markus Puskala i ett pressmeddelande.

VM-turneringen avgörs i Halifax på den kanadensiska östkusten där Sverige i gruppspelet ställs mot Tjeckien (8/5), Slovakien (9/5) och Danmark (10/5).

Sverige har missat guldet i de två senaste mästerskapen 2015 och 2017. Man har dock imponerat den här säsongen och vunnit fyra av fem landskamper, så det är ett segersuget lag med gott självförtroende som korsar Atlanten.

– Guld är givetvis vår målsättning. Vi ska vinna de matcher vi spelar i Kanada. Vi vill tillbaka längst upp på tronen. Förutsättningarna finns verkligen för att nå dit, säger Markus Puskala.