Johanna hoppas förbättra fjolårets tid

Hon är den fjärde snabbaste svenskan genom tiderna i Lidingöloppet. På lördag hoppas Maifs Johanna Eriksson att hon ska kunna springa ännu snabbare.

Johanna Eriksson svarade för den fjärde snabbaste tiden av en svenska någonsin på Lidingöloppet i fjol. I år hoppas hon kunna springa ännu fortare.

Johanna Eriksson svarade för den fjärde snabbaste tiden av en svenska någonsin på Lidingöloppet i fjol. I år hoppas hon kunna springa ännu fortare.

Foto: Peter Calén

Terränglöpning2019-09-27 08:00

Några dagar innan starten av årets Lidingölopp så är dock Johanna Eriksson lite osäker på hur formen är. En envis höstförkylning har nämligen stört hennes uppladdning de senaste veckorna.
– Jag är frisk nu och jag har kunnat träna på sen förra veckan. Men jag missade ju en hel veckas träning och ganska viktig träning dessutom, säger hon.
I fjol däremot var formen på topp när hon tog sig an de tre milen runt Lidingö. Då sprang hon i mål på fjärde plats på tiden 1.54.32. Den fjärde snabbaste tiden som en kvinnlig svensk löpare någonsin noterats för i loppet. 
Men tro att inte att Johanna sänkt målet för att hon nu varit lite krasslig.
–  Jag hoppas fortfarande på att det ska gå lika bra eller helt lite bättre ändå den här gången. Men jag vet ju inte hur det här har påverkat mig. Det märker jag på lördag, säger hon och skrattar. 
Överhuvudtaget var det snabba tider i damklassen i fjol. Exempelvis så vann Kenyanskan Sylvia Medugu på nya banrekordet 1.53.00. 
Att det gick så fort då har Johanna en förklaring till. 
– Då var vi ju några stycken som hjälptes åt och triggade varandra. I år vet jag inte riktigt vilka som är med. Men jag såg att hon som vann i fjol är anmäld. 
Ska Johanna slå sin tid från i fjol så krävs det att hon springer loppet med en snittfart på 3,49 minuter per kilometer eller 38 minuter per mil om man så vill. 
– Man känner ju nu att det blir tufft att springa så fort, säger Johanna. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!