Tufft för Eriksson i Lidingöloppet

LÄngt ifrÄn personbÀsta och ingen rolig upplevelse. Men Johanna Eriksson kÀmpade sig till en fjÀrdeplats i Lidingöloppets tremil.

En fjÀrdeplats blev det för Johanna Eriksson, Motala  AIF, i lördagens Lidingöloppet. Det blev inget bra lopp tidsmÀssigt eller upplevelsemÀssigt, men hon var nöjd med placeringen.

En fjÀrdeplats blev det för Johanna Eriksson, Motala AIF, i lördagens Lidingöloppet. Det blev inget bra lopp tidsmÀssigt eller upplevelsemÀssigt, men hon var nöjd med placeringen.

Foto: Thomas Augustsson

TerrÀnglöpning2019-09-29 13:58

– Jag hade ingen bra dag, men jag tror Ă€ndĂ„ att jag inte hade kunnat fĂ„ en bĂ€ttre placering, sĂ€ger Motalatjejen.

Johanna Eriksson har haft en fantastisk höst med seger i Stockholms halvmara och tredjeplatser pÄ 10 000 meter i SM pÄ bana och i Finnkampen. Det skulle nu krönas med en bra insats i Lidingöloppets klassikerlopp över 30 kilometer.

MÄlet var att toppa fjolÄrets tid 1.54,32 dÄ Maiflöparen blev fyra i loppet.

Men Eriksson, som varit förkyld nÄgon vecka, mÀrkte direkt nÀr loppet började att hon inte hade den farten i sig.

Trion med kenyanskan Sylvia Medugu, NorgetÀvlande Yesimebet Tadesse och Huddinges Hanna Lindholm stack ifrÄn direkt och de kom ocksÄ etta, tvÄa och trea pÄ tider pÄ 1.51-1.52.

– Jag var tvungen att sĂ€nka farten tidigt och det handlade bara om att överleva loppet. Jag tror jag hade brutit om jag inte legat sĂ„ bra till placeringsmĂ€ssigt. Jag kunde ta en placering till och med, sprang om en löpare efter 15 kilometer, berĂ€ttar Johanna.

Tiden för Maiftjejen blev 2.00,41, drygt sex minuter lÄngsammare Àn förra Äret. För fjÀrdeplatsen fick hon 10 000 kronor i pris.

Johanna Eriksson har sprungit nÄgot lopp i Lidingöloppets palett sÀkert 20 gÄnger. Det var tredje gÄngen nu hon gjorde tremilen. Hon beskriver det som en tuff upplevelse i Är och nu har hon av sin trÀnare ordinerats vila i ett par veckor.

Nu blickar Eriksson mot nÀsta sÀsong dÄ hon vill bli Ànnu bÀttre och huvudmÄlet Àr att komma med i landslaget till EM i halvmara i Paris.

Karta: Lidingö
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!